Teknoloji

Microsoft Teams’ten Zoom’a cevap; tüm gün boyunca ücretsiz görüşme

microsoft teams

Microsoft Zoom fanatiklerini kendi servisi Microsoft Teams’e çekmek için iddialı bir kampanya yapıyor ve tüm gün boyunca ücretsiz kullanılabilecek bir video görüşme seçeneğini sunuyor.

Yazılım devi bu yılın başlarında Microsoft Teams’i mobil kullanıcılara getirmişti. Şimdi de Teams’in arkadaş ve aile özelliklerini masaüstü ve web’e taşıyor. Bu yolla 300 arkadaşın veya aile bireyinin aynı anda katılabileceği ve tüm gün boyunca ücretsiz görüşebilecekleri bir Microsoft Teams görüşmesi oluşturulmasına izin veriyor.

Video görüşmelere katılmak için bir Microsoft Hesabı veya Microsoft Teams uygulaması gerekmiyor. Görüşmeye internet tarayıcısı üzerinden ücretsiz şekilde katılmak mümkün. Microsoft Teams, en fazla 49 arkadaş veya aile bireyini galeri görünümü içinde aynı anda görme imkanı veriyor. Ya da Birlikte Modu özelliğini kullanarak herkesi sanal ortamda yan yana yerleştiriyor.

Aslında Microsoft da Zoom gibi bu fırsatı gelecek hafta yurt dışında kutlanacak Şükran Günü vesilesiyle sunuyor. Böylelikle pandemi nedeniyle fiziksel olarak bir araya gelemeyecek aile bireylerinin veya arkadaşların sanal olarak da olsa buluşmalarına imkan sağlıyor. Zaten Zoom da artan popülaritesini biraz da özel hayatta yoğun şekilde kullanımına borçlu. Uzun zamandır kurumlara özel bir görüntülü görüşme hizmeti olan Zoom, pandeminin artışa geçmesiyle birlikte öğrencilerin, aile bireylerinin ve arkadaşların iletişim için kullandığı bir servis hâline gelmişti.

Teams, bireysel tüketicilere açılmakta biraz geç kalmış olabilir, ancak toplantı süresinde 24 saatlik uzun bir sınır ve kullanımı kolay bir web uygulamasıyla, Microsoft birdenbire, arkadaşlarla ve aile bireyleriyle ücretsiz görüşmenin en cazip ortamını sunar hâle geliyor.. Zoom, Şükran Günü için geçici olarak kaldırdığı 40 dakikalık bir görüşme sınırına sahip. Google Meet (60 dakika sınırı) ve Cisco Webex (50 dakika sınırı) gibi diğer rakiplerin de benzer kısıtlamaları bulunuyor. Microsoft, daha önce bireysel tüketici tarafında rekabet için Skype Meet Now’ı zorlamaya çalışıyordu, ancak neredeyse herkes Skype’ın var olduğunu çoktan unuttu.

Toplantı sahibi olarak görüşmeyi başlatmak için yapmanız gereken tek şey Microsoft’un yeni Teams web bağlantısını ziyaret etmek ve bir Microsoft Hesabı ile oturum açmaktır. Bir görüntülü toplantı oluşturduktan sonra, bağlantıyı arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşabilirsiniz ve onlar da bir Microsoft Hesabına ihtiyaç duymadan web üzerinden ücretsiz olarak katılabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER