Teknoloji

Microsoft Teams Slack’i solladı

microsoft teams
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Slack‘e rakip olarak çıkardığı Microsoft Teams platformunun kullanıcı sayısını sonunda resmen açıkladı. Yazılım devinden verilen bilgiye göre, Microsoft Teams’i her gün 13 milyondan fazla kişi kullanıyor. Platformun haftalık kullanıcı sayısı ise 19 milyonun üstünde.

Microsoft ilk kez Microsoft Teams’in aktif kullanıcı sayısını kamuoyuyla paylaştı. Yazılım devi, geçtiğimiz mart ayında Microsoft Teams’in dünya genelinde 500 binden fazla organizasyon tarafından kullanıldığını açıklamıştı.

Microsoft Teams’in en büyük rakibi Slack’in günlük kullanıcı sayısı ise 10 milyon seviyesinde. Bu sayıyı geçtiğimiz mart ayında duyuran Slack, nisan ayında yayınladığı bir resmi belgede de günlük aktif kullanıcı sayısını 10 milyon olarak belirtmişti. Halka arzın ardından sessizliğe bürünen Slack, güncel kullanıcı sayısı konusunda bir süredir bilgi vermiyor.

Microsoft, Slack’i geçtiğini herkese duyurma konusunda oldukça hevesli görünüyor. İki yıl önce faaliyete geçen Teams’in etkileyici bir başarıya ulaştığı rahatlıkla söylenebilir. Ancak Microsoft Teams ve Slack’i direkt olarak karşılaştırmanın da çok doğru olmadığını belirtmek gerekiyor.

Microsoft, Teams’i kurumlara Office 365 aboneliğiyle birlikte satıyor. Slack ise bağımsız, ücretli bir servis olarak işliyor. Bu da Microsoft’a belli iş kategorileri için avantaj sağlıyor. Slack ise Office 365’ten ziyade Google’ın G Suite’ini kullanan küçük işletmeler ve girişimlerin gözdesi durumunda.

Microsoft, Teams’i yaygınlaştırmak için faaliyetlerini oldukça agresif biçimde sürdürüyor. Şirketin satış ekiplerinin müşterilerini Teams’e taşıma konusunda hâlâ oldukça agresif biçimde çalıştığı belirtiliyor. Dolayısıyla Teams’in kullanıcı sayısının önümüzdeki dönemde de hızlı biçimde artması şaşırtıcı olmayacaktır.

Yazılım devi, kullanıcı sayılarıyla birlikte Microsoft Teams için hazırladığı yeni özellikleri de duyurdu. Bunlardan biri olan “öncelikli bildirimler”, ay sonu itibarıyla kullanıcılarla buluşacak. Öncelikli olarak işaretlenen mesajlarda, kullanıcılara masaüstünde veya mobilde bu mesaja karşılık verene kadar iki dakikada bir uyarı gönderilecek. Şirket, bu özelliğin hızlı karşılığın önemli olduğu hastanelerde ve haber merkezlerinde kullanılmasını hedefliyor.

microsoft teamsOkundu bildirimleri de bu ay içinde kullanıcılarla buluşacak. Kanallar arası paylaşım, kanal moderasyonu ve duyuru özellikleri de önümüzdeki dönemde Microsoft Teams kullanıcılarına sunulacak.

İLGİLİ HABERLER