Teknoloji

Microsoft Teams’i özel emoji desteğiyle güçlendiriyor

microsoft teams

Microsoft Teams iletişim platformuna kullanıcıların tepkilerde ve mesajlarda kullanmak üzere kendi özel emojilerini yüklemelerine olanak tanıyan yeni bir özellik ekliyor.

Build geliştirici konferansında duyurusu yapılan özellik ile Teams kullanıcılarının iş birliği yapmasına ve kendilerini “daha yaratıcı ve özgün bir şekilde” ifade etmelerine yardımcı olmak amaçlanıyor. Kullanıcılar önümüzdeki ay Teams genel önizlemesi aracılığıyla bu özelliği deneyimlemeye başlayabilecek.

Teams kullanan işletmelerin BT yöneticileri, hangi kullanıcıların özel emoji yükleyebileceğini veya silebileceğini sınırlama veya bu özelliği tamamen kapatma olanağına sahip olacak. Özel emojiler Teams’e yüklendikten sonra yalnızca aynı kuruluş etki alanında görünür olacaklar. Microsoft, özel emojilerin genel kullanıma sunulmasının bu Temmuz ayında beklendiğini söylüyor.

Microsoft Teams partiye katılmakta gecikti

Duyuru, Microsoft çalışanlarının bu özelliğin erken bir versiyonunu Teams’in şirket içi versiyonunda keşfetmesinden ve bazı tepki ve mesajlarda yaygın olarak anılan Kurbağa Pepe karakterinin animasyonlu bir emojisini bulmasından üç ay sonra geldi. Şu anda Teams yalnızca çoğu akıllı telefon ve sosyal medya platformu tarafından kullanılan standartlaştırılmış kamuya açık emoji dizisi olan resmi Unicode emojiyi destekliyor.

Diğer iletişim platformlarının aksine Microsoft, özel emoji partisine çok geç katıldı. Bu özellik yıllardır Slack ve Discord’da mevcut. Google Chat ise benzer bir özelliği 2022’de Workspace kullanıcıları için kullanıma sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER