Teknoloji

OpenAI destekli özellikler barındıran Microsoft Teams Premium kullanıma sunuldu

microsoft teams premium

OpenAI’ın GPT-3.5 yapay zekâ dil modeliyle desteklenen özellikler barındıran Microsoft Teams Premium hizmeti kullanıma sunuldu. Microsoft Teams’in yeni “üst sınıf” paketinde otomatik olarak notlar alan ve görevleri çıkaran bir “akıllı özet” özelliği bulunuyor. Söz konusu özellikler GPT-3.5 sayesinde sunuluyor. Bunlara ek olarak; markalı toplantılar, özel toplantı şablonları ve toplantı içeriklerini koruma seçenekleri de Teams Premium’un getirdikleri arasında bulunuyor.

Teams Premium’un sunduğu en dikkat çekici yenilik olarak “akıllı özet” özelliği ön plana çıkıyor. Bunun kullanıcıları 7 dolarlık aylık abonelik ücretini ödemeye teşvik edebileceği belirtiliyor. Söz konusu ücretin 30 Haziran’dan sonra 10 dolara çıkacağını hatırlatmakta fayda var.

“Akıllı özet” özelliği OpenAI’ın GPT-3.5 modelini kullanarak toplantı notları oluşturuyor ve bu notlarda önemli anları öne çıkarıyor. Böylelikle toplantı kaçırmak “daha az problemli” bir duruma dönüşüyor.

“Akıllı özet” özelliğinin “tuhaf” zamanlardaki toplantılarda veya çalışanların farklı zaman dilimlerinde ya da ofis dışında olduğu senaryolar için işe yarayacağı söylenebilir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar toplantıda tüm konuşulanları görebiliyor ve her bir konuşmacının katkıları konu başlıklarında zamana göre sıralanmış şekilde listelenebiliyor.

Buna ek olarak, kullanıcılar bir iş arkadaşlarının kendilerinden bahsettiği bölümleri de ayrıca görebilecek. Microsoft’tan verilen bilgiye göre, akıllı özet kapsamında sunulan imkanların büyük bir bölümü hâlihazırda kullanılabiliyor. Ancak bazıları için yılın ikinci çeyreğini beklemek gerekiyor.

Microsoft Teams Premium bazı özellikleri Teams kullanıcılarından çalıyor

Microsoft bazı Teams özelliklerini de Teams Premium çatısı altına taşıyor. Canlı altyazı çevirileri, özelleştirilmiş Birlikte Modu sahneleri ve bir dizi sanal toplantı özelliği artık sadece Teams Premium üyeleri tarafından kullanılabilecek. Canlı altyazı çevirileri için 60 gün, diğer özellikler içinse 30 günlük geçiş süresi uygulanacak. Bu süreler bitince özellikler sadece Teams Premium’da olacak.

Microsoft Teams Premium ileri düzey toplantı koruma özelliklerini de beraberinde getiriyor. Bunlar arasında hassas içeriklere filigran ve etiket eklemek, toplantı kaydını engellemek ve sohbet ekranındaki içerikleri kopyalayamamak gibi özellikler bulunuyor. Microsoft böylelikle sızıntıların engellenebileceğini ve görüşmelerin gizli kalabileceğini belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER