Teknoloji

Microsoft ve Meta kurumsal iletişim uygulamaları için güçlerini birleştiriyor

microsoft teams

Microsoft, Teams platformunu Workplace’e entegre etmek için Facebook’un çatı şirketi Meta ile iş birliğine gidiyor. Yakında Workplace gruplarında Teams görüşmelerini canlı olarak yayınlamak mümkün olacak.

Bu entegrasyon sayesinde hem Teams’i hem de Workplace’i kullananlar, uygulamalar arasında geçiş yapmak zorunda kalmadan toplantıları gerçek zamanlı şekilde görüntüleyebilecek, yorum yapabilecek veya reaksiyon gösterebilecek.

Workplace’in Teams’e entegre edilmesi sayesinde Teams kullanıcıları Workplace’teki içeriklere Teams üzerinden erişebilecek. Dileyenler Workplace’i Teams’in navigasyon çubuğuna sabitleyebilecek. Buradan Workplace içeriklerinin gösterildiği sayfaya ulaşmak mümkün olacak. Şirketlerin kurumsal yöneticileri, önemli içerikleri Workplace’te ön plana çıkarabilecek.

Microsoft 365’in iş birliklerinden sorumlu yöneticisi Jeff Teper, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Öğrendiğim bir şey var… Dünyada sadece tek bir iletişim uygulaması olmayacak. İnsanlar birden fazla aracı seçecek. Dolayısıyla bize düşen de bu servislerin entegrasyonunu ve ortak çalışmasını sağlamak.”

Workplace ve Teams entegrasyonu, Meta ve Microsoft’un birlikte çalıştığı tek nokta değil. Workplace zaten uzun süredir SharePoint, OneDrive ve Microsoft 365’e entegre edilebiliyor. Workplace, Azure Active Directory’nin de parçaları arasında yer alıyor.

microsoft teamsMicrosoft Teams, aralık ayı itibarıyla Meta’nın Portal cihazlarında yerini alacak. Yeni entegrasyon çerçevesinde ilk olarak Workplace içerikleri Teams’te gösterilecek. Teams görüşmelerinin Workplace gruplarında canlı yayını ise 2022 itibarıyla yapılabilecek.

İLGİLİ HABERLER