Teknoloji

Microsoft Teams küresel ölçekte Office’ten ayrılıyor

microsoft teams

Microsoft Teams, küresel ölçekte Office paketinin dışına çıkıyor. Şirket yaklaşık altı ay önce Avrupa Birliği’nin tekel cezasından kaçmak için Avrupa Birliği’nde böyle bir uygulamaya gitmişti.

Söz konusu karar, şimdi küresel ölçeğe taşınıyor. Bu karar doğrultusunda 2017’den bu yana Office’in bir parçası olan Teams, paket dışına alınacak.

Konuyla ilgili olarak Microsoft’tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Müşterilerimiz için netlik sağlamak amacıyla küresel ölçekte de, geçen yıl Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre’de yaptığımız gibi, Teams’i Microsoft 365 ve Office 365 paketlerinden çıkarıyoruz. Bunu yapmak aynı zamanda çok uluslu şirketlere, satın alma işlemlerini coğrafyalar arasında standartlaştırmak istediklerinde daha fazla esneklik sağlayarak Avrupa Komisyonu’ndan gelen geri bildirimleri de dikkate alıyor.”

Bu karar kapsamında Teams’i artık Avrupa Birliği dışındaki ülkelerde de Office paketleri dışında bulmak mümkün. Fiyatlar ülkeden ülkeye değişse de, Türkiye’de Teams’in başlangıç paketinin aylık fiyatının vergiler hariç 4 dolar olduğu görülüyor.

Microsoft Teams kullanıcıları mevcut anlaşmalarını sürdürebilecek

Mevcut Teams kullanıcıları isterlerse mevcut lisans anlaşmalarına devam etmeyi, yenilemeyi, güncellemeyi veya yeni tekliflere geçmeyi seçebiliyor.

Microsoft bu hamlesiyle servisleri bie pakette sunarak kendisine haksız avantaj sağladığına dair gelen eleştiri ve suçlamaları da bertaraf etmeyi amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER