Teknoloji

Microsoft Teams, kişisel ve iş hesaplarını birleştiriyor

microsoft teams

Microsoft, kullanıcıların kişisel ve iş hesapları arasında kolayca geçiş yapmalarını sağlayacak tek bir Microsoft Teams sürümü oluşturuyor. Şu anda test aşamasında olan bu yeni birleşik uygulama, Microsoft Teams kullanıcılarının birden fazla kiracı ve kişisel veya iş hesap türleri arasında geçiş yapmasına olanak tanıyacak.

Yeni Teams sürümü, nisan ayında ticari kullanıcılara sunulacak ve profil bölümünden erişilebilen bir hesap değiştirici içerecek. Microsoft, konuyla ilgili blog gönderisinde, “Kişisel ve iş kullanıcılarından sürekli olarak aldığımız geri bildirim şu yönde: Kişisel ve iş hesapları arasında kolayca erişim sağlayan ve geçiş yapmanıza olanak tanıyan tek bir Teams uygulamasını tercih ediyorsunuz. Bu güncelleme, tüm Teams hesapları için tek bir uygulama kullanmanızı sağlar.” ifadesi yer alıyor.

microsoft teams

Microsoft Teams kişisel ve iş hesapları arasında sorunsuz geçiş

Yeni Teams uygulamasında hesaplar arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Gelecek güncellemelerde, bir toplantı bağlantısına katılırken kullanmak istediğiniz hesabı seçebileceksiniz. Hatta oturum açmadan bir toplantıya katılma imkanınız olacak. Bu birleşik uygulama, kişisel ve iş hesapları için Teams’i görev çubuğunda ayrı simgelerle başlatmanıza olanak tanıyacak yerine ayrı uygulamaları yükleyip başlatmanız gerekmeyecek.

Bu güncellenmiş Teams uygulamasında bildirimler de iyileştiriliyor, böylece bir bildirimin hangi takımdan geldiğini görebilirsiniz. Microsoft, “Ayrıca, kişisel bildirimler daha fazla detay içeriyor, bildirim çubuğundan net ve kolay eylemler sunuyor.” diyor.

microsoft teams

Microsoft, hem kişisel hem de iş hesaplarını kullanan Teams kullanıcıları için uzun süredir kafa karıştırıcı bir deneyim sunuyordu. Windows 11 ile Teams doğrudan görev çubuğuna entegre edildi, ancak bu Teams Sohbet deneyimi yalnızca kişisel hesaplar için işe yaradı. Microsoft, son Windows 11 güncellemelerinde bu doğrudan entegrasyondan vazgeçti, ancak kişisel ve iş toplantılarına erişmek için hâlâ iki ayrı Teams uygulamasını indirip yüklemeniz gerekiyor. Bu, ücretsiz ve iş veya okul uygulamalarının her ikisinin de yüklü olması anlamına geliyordu ve yanlış olanı başlatmak kolay olabiliyordu.

Microsoft, gelecekte ücretsiz uygulamayı kaldırmayı ve herkesi bu tek uygulamaya, yani sadece Microsoft Teams’e aktarmayı planlıyor. Bu yeni Teams deneyimi, bu yılın ilerleyen zamanlarında mevcut olacak Windows 11 24H2 sürümünün bir parçası olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER