Teknoloji

Microsoft Teams kapısını daha çok uygulamaya açıyor

microsoft teams

Microsoft, geliştiricilere Teams çatısı altında üçüncü taraf uygulama sunma imkanını geçtiğimiz yıl sağlamıştı. Şirket, Build 2021 konferansının açılış gününde bu çabalarını bir adım ileriye taşıdığını duyurdu. Daha fazla geliştiriciyi Teams’e uygulama hazırlamaya ikna etmeye çalışan Microsoft; önemli API’larını geliştiricilere açarken, Teams Store ve yeni iş birliği araçlarını da duyurdu.

Geliştiriciler yakında Teams’in toplantı kanvasına yerleştirilebilecek uygulamalar hazırlayabilecek. Bu uygulamalarda abonelik veya uygulama içi satın alma yöntemleri kullanılabilecek. Buna ek olarak, geliştiriciler Teams’in gerçek zamanlı video ve ses akışlarına entegre edilebilecek uygulamalar da hazırlayabilecek. Web uygulamalarının Teams eklentilerinin geliştirilebileceğini söyleyen Microsoft Office 365’in iş birliklerinden sorumlu yöneticisi Jeff Teper, hazırlanan uygulamaların Teams’te her zaman ve her yerde kullanıma hazır olacağını sözlerine ekledi.

Bu ifade, geliştirilen uygulamaların Windows, Mac, iOS, Android, web ve hatta Linux’ta kullanılabileceği anlamına geliyor. Geçmişte de toplantılara uygulama yerleştirmek mümkün olsa da, önümüzdeki dönemde bu entegrasyon biraz daha sıkı olacak gibi görünüyor. Visual Studio ve Visual Studio Code entegrasyonunu da kuvvetlendiren Microsoft, bu sayede geliştiricilere uygulama hazırlamakta da daha fazla destek oluyor.

Microsoft Teams’in kullanıcıları sanal bir alanda buluşturan “Birlikte Modu” da geliştiricilere açılıyor. Geliştiriciler söz konusu mod için kendi arka plan sahnelerini hazırlama imkanına da sahip olacak.

Üçüncü taraf uygulamalara gerçek zamanlı ses ve video akışlarına erişim imkanı da yaz itibarıyla geliştiricilere sunulacak. Böylelikle Teams’e üçüncü taraf transkripsiyon veya not alma uygulamaları da eklenebilecek. Buna ek olarak, geliştiriciler Teams içinde kendi aboneliklerini de satabilecek.

microsoft teamsMicrosoft Teams hâlihazırda 145 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip. Dolayısıyla bu platform için hazırlanan üçüncü taraf uygulamalarının önünde hatırı sayılır bir pazar olduğu söylenebilir. Microsoft da yeni imkanlarıyla bu pazara daha fazla geliştiriciyi çağırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER