Teknoloji

Microsoft Teams yeni özellikleriyle sanal toplantıları kolaylaştırıyor

microsoft teams

Microsoft, Ignite etkinliğinde Microsoft Teams platformu için hazırladığı yenilikleri de duyurdu. Bu yenilikler arasında Together Mode (Birlikte Modu) sahneleri, kişiselleştirilmiş düzen, kaçış odaları ve otomatik toplantı özetleri gibi özellikler bulunuyor. Teams toplantılarındaki aktif katılımcı sayısının bu yıl bitmeden 1000’e çıkacağı açıklanırken, sadece izleyicili toplantıların katılımcı sayısı da 20 bine yükseltilecek.

Birlikte Modu’nun duyurusu Microsoft tarafından geçtiğimiz temmuz ayında yapılmıştı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar çevrimiçi toplantılarda sanal bir alanı paylaşabiliyor. Böylelikle ekranda herkes aynı odada veya sınıftaymış gibi görünüyor. Bu yıl içinde söz konusu özellik çerçevesinde sunulan mekanlar arasına oditoryum, kafe ve konferans odası gibi seçenekler de eklenecek. Microsoft yapay zekâ ile çalışanları sanal koltuklara ölçekli ve uygun pozisyonda yerleştirecek.

Bu yıl bitmeden sunuculara toplantı düzenlerini kişiselleştirme imkanı da sunulacak. Örneğin, PowerPoint sunumunun üst kısmına video bölümün yerleştirilebilecek. Böylelikle sunum yapan kişiler diledikleri noktalara daha rahat biçimde dikkat çekebilecek.

microsoft teams

Microsoft Teams’te önümüzdeki aydan itibaren “kaçış odaları” olarak da anılan daha küçük toplantı odaları için de destek sunulacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar büyük ana toplantı odasından çıkarak küçük odalara geçiş yapabilecek ve daha sonra yine ana toplantıya dönebilecek.

Microsoft Teams’teki yeniliklerden birisi de toplantı notlarını almakla yükümlü kişilerin işini kolaylaştıracak türden. Artık Teams’teki toplantıların otomatik olarak bir özeti oluşturulacak. Bu özette toplantı kaydı, yazılı döküm, sohbet ve paylaşılan dosyalar bulunacak. Bu özetler Microsoft 365’te de saklanacak ve toplantıya katılamayan kişilerle de paylaşılabilecek.

Microsoft Teams için görüşmelerdeki görünümün yenilenmesi, geliştirilmiş arama ve maksimum takım üyesi saysının 5 binden 25 bine çıkarılması gibi yenilikler de yolda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER