Teknoloji

Microsoft Teams ile 20 bin kişilik görüşmeler yapılabilecek

microsoft team

Microsoft Teams, küresel koronavirüs salgınıyla birlikte yıldızı parlayan platformlar arasında bulunuyor. Şirketler için ortak çalışmayı kolaylaştıran Teams, video görüşme konusunda da en sık kullanılan profesyonel servislerden biri durumunda. Microsoft şimdi de Gelişmiş İletişim planıyla çevrimiçi toplantı ve etkinlikleri çok daha geniş bir ölçeğe taşımayı mümkün kılıyor.

Yeni plan çerçevesinde Microsoft Teams’te 20 bin katılımcılı görüşmeler yapılabilecek. Böylelikle organizasyonlar daha geniş kitlelere ulaşabilecek ve çalışanlarıyla, müşterileriyle ya da iş ortaklarıyla bağlantıda kalabilecek. Bu özelliği hazırlarken kullanıcılara alışık oldukları görüşme deneyimini sunmaya devam etmeye odaklanan Microsoft, katılımcı sayısı artsa da toplantıyı yönetmenin ve konuşmacıları dinlemenin zorlaşmayacağını vurguluyor.

Teams’te 20 bin kişilik görüşmeler yapmak mümkün olsa da bunun için bazı sınırlamalar söz konusu. İnteraktif görüşmeleri 1000 katılımcıyla sınırlayan Microsoft, bu sınıra ulaşılmasının ardından toplantıları “sadece izleme” moduna alıyor.

Microsoft Teams’in yeni Gelişmiş İletişim planıyla gelişmiş yönetici kontrolleri de sunuyor. Böylelikle kalabalık video görüşmelerde düzenleyicinin elinde ortamı daha profesyonel kılmak için daha fazla imkan bulunuyor. Örneğin, artık şirketler toplantılara kendi markalarını yerleştirebilecek.

Microsoft Teams Gelişmiş İletişim planı, bu haftadan itibaren tüm Microsoft 365 ve Office 365 aboneliklerine eklenebilecek. Şirketler, bu planı diledikleri takdirde ağustos ayının ortasından itibaren 60 gün süreyle ücretsiz olarak deneyebilecek.

İLGİLİ HABERLER