Teknoloji

Microsoft Teams için yeni özellik yolda

microsoft teams

İş yeri sohbeti, toplantılar, notlar ve eklentileri birleştiren bir platform olarak tasarlanan Microsoft Teams, Kasım 2016’da resmen duyurulmuştu. Slack’e rakip olarak görücüye çıkan Teams, zamanla yeni özelliklere kavuştu. Microsoft, geçtiğimiz yılın başlarında Microsoft Teams’i mobil kullanıcılara da getirmişti. Daha sonraki süreçte ise atılımlarına devam ederek Zoom uygulamasının tahtını sallamaya karar vermiş, kullanıcılarına Kasım 2020’de ücretsiz görüntülü görüşme imkanı sunmuştu. Ancak görünen o ki yenilikler bunlarla sınırlı kalmayacak.

Microsoft’un Teams platformu için geliştirdiği ”Dinamik Görüntü” özelliği, Mart 2021’de kullanıcıların hizmetine sunulacak. Bu yeni görünüm, Teams kullanıcılarının içeriği katılımcılarıyla yan yana paylaşmalarına olanak sağlayacak. Bu özellik sayesinde, gerek slayt sunulurken gerekse de canlı bir etkinliği topluca izlerken çok daha rahat bir görünüme kavuşacaksınız. Mali raporlar, slaytlar veya videolar artık diğer konuşmacıların hemen bitişiğinde görüntülenebilecek.

Teams platformunun mevcut durumunu göz önünde bulundurursak; sunum veya ekran paylaşımı yapılırken diğer katılımcıların görüntüleri oldukça küçük kalıyordu. Mart 2021’de gelecek olan Dinamik Görüntü özelliği ile bu sıkıntı ortadan kalkacak gibi görünüyor.

Microsoft Teams kullanımı özellikle de pandemi sürecinin son 10 ayında oldukça yaygın hale geldi. Microsoft’un sunmuş olduğu hizmet, an itibarıyla günlük 115 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Görünüşe göre bunun bilincinde olan yazılım devi, platformu her geçen gün daha da geliştirebilmek için yeni özellikler duyurmaya devam edecek.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER