Teknoloji

Microsoft Teams’ten “yeni normal” dönemine uygun yeni özellikler

microsoft teams

Microsoft Teams yola popüler kurumsal iletişim platformu Slack’e rakip olarak çıkmıştı. Ancak servis küresel koronavirüs salgınıyla birlikte, Microsoft’un da pek beklemediği biçimde, iş yaşamının önemli unsurlarından biri hâline geldi. Bu durum, Microsoft’u Teams’i “yeni normal” dönemine uygun özelliklerle güçlendirme konusunda motive etmişe benziyor. Teams için sunulan yeni özelliklerden biri, koronavirüs döneminin parlayan yıldızı Zoom’a yanıt niteliği de taşıyor.

Zoom’u tahtından etmek isteyen tek teknoloji devi Microsoft değil. Google ve Facebook da bu doğrultuda çeşitli hamleler yapıyor. Microsoft Teams’e sunulan yeniliklerden biri, uygulama üzerinden gerçekleştirilen görüşmelerin sanal toplantı odalarında ya da kafelerde gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor.

Microsoft Teams’teki bir diğer önemli yenilik, uygulamadaki görüşmelerin kapılarının üçüncü taraflara açılması. Örneğin, bir ajanda uygulaması, toplantının gündemini toplantı başlamadan önce katılımcılara gösterebilecek. Ancak bunun Microsoft Teams’le entegrasyona istekli olan üçüncü taraf geliştiricilere bağlı bir durum olduğunu belirtmek gerekiyor.

Microsoft’un Teams’e eklediği bir diğer yenilik ise şirketlerde yönetimi kolaylaştırmaya yönelik. Yeni Microsoft Lists 365 uygulamasına eklenen şablonlardan bazıları gelecek ay itibarıyla Teams’te kullanıma açılacak. Vardiya takvimi ve Time Clock özellikleri de takvim oluştururken yaşanabilecek çakışmaları minimuma indirecek.

Microsoft Teams için sunulan yenilikler sadece evlerinden çalışanları kapsamıyor. Android uygulamasında kullanıcılar bundan böyle “bas-konuş” özelliğinden yararlanarak iletişim kurabilecek. Bunun sahada olanların işini kolaylaştıracağı rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER