Teknoloji

Microsoft Teams için uçtan uca şifreleme güncellemesi

microsoft teams

Microsoft Teams pandemi döneminin yıldızı parlayan platformları arasında yer alıyor. Yola Slack’e rakip olarak çıkan Teams, bu dönemde video konferans özellikleriyle Zoom ile de rekabete girmişti. Microsoft, yeni özelliklerle Teams’i geliştirmek için çalışmaya devam ediyor.

Microsoft Teams’in yeni özellikleri arasında göze ilk olarak uçtan uca şifreleme çarpıyor. Bu özelliğin birebir görüşmeler için geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor. Söz konusu ayarın aktivasyonu ise sistem yöneticileri tarafından yapılacak gibi görünüyor.

Microsoft’un Teams için duyurduğu bir diğer yenilik ise Teams-Intelligent Speakers oldu. Toplantı salonları için tasarlanan cihaz, toplantıların yazılı metnini çıkarmak için kullanılabiliyor. Buna ek olarak, 10 konuşmacıya kadar konuşmacıları ayırt edebilmesi de Teams-Intelligent Speakers’ın özellikleri arasında yer alıyor. Cihazın fiyatı ve çıkış tarihi konusunda ise şimdilik bir bilgi verilmiş değil.

Yazılım tarafında ise webinar’larda maksimum katılımcı sayısının 1000’e çıkması göze çarpıyor. Katılımcı sayısı artarken interaktif ve reaktif özelliklerin korunması da ayrıca dikkat çekiyor. Katılımcı sayısının 1000’i geçmesi durumunda oturum sunum moduna alınıyor ve buraya 10 bin kişi katılabiliyor. Microsoft, 2021 bitmeden sunum modunda katılımcı sınırını 20 bine çıkarmayı planlıyor.

Microsoft Teams için hazırlanan son yenilik ise Teams Connect adını taşıyor. Bu özellik sayesinde Teams’in farklı organizasyonlar arasında bir tür köprü işlevi görmesi amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER