Teknoloji

Microsoft Teams’te oyun deneyimi için testler başladı

microsoft teams

Microsoft kurumsal haberleşme uygulaması Microsoft Teams için oyunlar hazırlıyor. Şirkete yakın kaynaklar tarafından The Verge sitesine verilen bilgiye göre; yazılım devi Solitaire, Connect 4 ve Wordament gibi oyunları platformda test ediyor. Microsoft iş arkadaşlarının bu oyunları birbirleriyle toplantılarda veya toplantı aralarında oynamasını amaçlıyor.

Teams üzerinde Halo veya Forza oynamak gibi bir şey kısa vadede mümkün olmayacak. Ancak Microsoft’un oyunları toplantı deneyimini geliştirmenin bir yolu olarak gördüğü anlaşılıyor. Pandemi döneminin ardından pek çok şirket hibrit ve uzaktan çalışma pratikleri arasındaki dengeyi bulmaya çalışıyor.

Microsoft’un Casual Games katalogundaki oyunların Teams’te oynanmasını şirket içinde test ettiği belirtildi. Özelliğin tüm kullanıcılara sunulmayabileceği ifade edilirken, yazılım devinden konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama da gelmedi.

Microsoft bir taraftan da Teams kullanıcılarının iş arkadaşlarıyla bağlantı kurabileceği ve sosyalleşebileceği sanal alanlar tasarlıyor. Bu sanal alanlar, Microsoft’un büyük ölçekli metaverse planlarının da bir parçası konumunda. Şirket daha önce Teams’e üç boyutlu avatarların ekleneceğini açıklamıştı.

Microsoft Teams düzenli olarak uzaktan çalışma odaklı özelliklerle yenileniyor. Pandemiyle birlikte Teams kullanımının ciddi oranda artmasının ardından Microsoft da platform üzerinde daha fazla mesai yapmaya başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER