Teknoloji

Microsoft Teams ücretsiz kurumsal versiyonunun fişini çekiyor

microsoft teams

Microsoft Teams Premium servisinin duyurulmasının ardından şirket ücretsiz paketinde bazı değişikliklere gidiyor. Bu değişikliğin herkesi sevindirmeyeceğini de belirtmek gerekiyor. Yazılım devi, küçük ölçekli şirketlerin ücret ödemeden yararlandığı Teams Free versiyonunun fişini 12 Nisan itibarıyla çekecek. Bu tarihin ardından kullanıcıların buradaki verilerini çekmesi de mümkün olmayacak.

Şirketlerin en azından aylık ücreti kullanıcı başına 4 dolar olan Team Essentials paketine geçiş yapması gerekiyor. Artık Teams Free (klasik) olarak tanımlanan eski uygulamadaki veriler silinecek. Kaydedilmeyen paylaşılan dosyalara da 12 Nisan’dan sonra erişmek mümkün olmayacak.

Microsoft’tan henüz konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama gelmiş değil. Bu durum bireysel kullanıcıları etkilemeyecek ancak Teams üzerinden koordinasyon kuran küçük şirketler bu durumdan olumsuz şekilde etkilenecek gibi görünüyor.

Microsoft Teams’teki bu değişiklik Slack’e yarayabilir

Microsoft Teams planlarındaki bu değişiklik küçük şirketleri Slack’in ücretsiz paketi gibi alternatiflere yönlendirebilir. Microsoft’un ekosistemine yoğun şekilde yatırım yapanların bu geçişe kolay kolay yanaşmayacağı söylenebilir, ancak bu durumun genel olarak ekosistemden çıkışları tetiklemesi de ihtimaller arasında sayılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER