Teknoloji

Microsoft Teams hız kesmeden büyümeye devam ediyor

microsoft teams
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Teams, iletişim uygulamasının kullanıcı sayısının 145 milyona ulaştığı açıklandı. Yazılım devinden geçtiğimiz ekim ayında yapılan açıklamada, Microsoft Teams’in kullanıcı sayısının 115 milyon olduğu belirtilmişti. Teams’in kullanımı geçtiğimiz yıl küresel koronavirüs salgınının patlak vermesiyle birlikte, tıpkı Zoom ve Slack gibi servisler gibi, artmıştı.

Salgın başladığında Teams’in günlük aktif kullanıcı sayısı 32 milyon civarındaydı. Bu sayı haftalar içinde 75 milyona yükselmişti. Şirketleri uzun süredir buluta ve Teams’e çekmeye çalışan Microsoft’a ihtiyaç duyduğu itici gücü küresel koronavirüs salgını sağlamıştı.

Microsoft Teams’i rakip servislerle karşılaştırmak ise pek kolay değil. Google ve Zoom günlük aktif kullanıcı sayısını açıklamıyor. Bu sayının hesaplanmasında da farklı bir yöntem kullanılıyor. Bir kullanıcı, gün içinde birden fazla sayıda toplantıya katılırsa birden fazla kez sayılabiliyor.

Zoom geçtiğimiz yıl günlük aktif kullanıcı sayısının 300 milyon olduğunu açıklamıştı. Google ise geçtiğimiz yıl Meet’in günlük aktif kullanıcı sayısını 100 milyon olarak duyurmuştu. Slack pandemi döneminin başlarında günlük kullanıcı sayısını 12.5 milyon olarak açıklasa da, o tarihten bu yana bu veriyi paylaşmıyor.

Çok hızlı büyüyen Microsoft Teams, bu süreçte bazı sorunlarla da karşılaşmıştı. Teams bu hafta içinde dünya genelinde yaklaşık iki saat süren geniş ölçekli bir kesinti yaşamıştı. Benzer bir kesintiyle bu ayın başlarında da karşılaşılmıştı.

İLGİLİ HABERLER