Teknoloji

Microsoft Teams görüşmelerine kendi fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz

Microsoft Teams görüşmelerine kendi fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz

Son zamanlarda görüntülü görüşme uygulamalarının en eğlenceli özelliklerinden bir tanesi arka plan resmini değiştirmek ve Microsoft Teams de bu furyaya dahil oluyor. Bundan böyle Teams kullanıcıları özelleştirilmiş arka planlar için kendi fotoğraflarını yükleyebilecekler. Şirket bu değişikliği yayınladığı bir blog yazısıyla duyurdu.

Ne var ki Microsoft, özelleştirilmiş görüntüler veya diğer arka plan efektlerinin sadece önceden planlanmış Teams toplantılarında kullanılabileceğini söylüyor. Teams’in bulanıklaştırılmış arka plan efekti ve önceden yüklenmiş birtakım görüntülerden oluşan bir kütüphanesi var. Bu sayede katılımcılar dağınık ev ofis görüntüsünü daha düzgün görünen arka plan resimleriyle değiştirebiliyor.

Microsoft Teams’in arka plan efektleri ve resimleri konusunda Zoom’un gerisinden geldiğini de dikkatlerden kaçırmamak gerekiyor. Zoom, koronavirüs salgını döneminde, birçok güvenlik sorununa rağmen, popüler hâle gelmişti. Birçok çalışan veya öğrenci evden çalışma veya uzaktan eğitim için Zoom’dan yararlanmıştı. Zoom, görüşmeler sırasında arka plan resmini özel bir fotoğraf yükleyerek değiştirme imkanını çoktan sağlıyor. Microsoft da pandemi sırasında kullanıcı sayısında önemli bir artış gördüğünü kaydetmişti. Yeni özellikler de sunmayı sürdürüyor.

Ancak Microsoft’un arka plan resimleriyle ilgili bir uyarısı da var. Şirket, arka plan bulanıklaştırma efekti veya özelleştirilmiş görüntünün bir video görüşmesinde diğerlerini hassas bilgileri görmekten alıkoyamayabileceğini dile getiriyor.

Özelleştirilmiş görüntülere ek olarak Microsoft, Teams’i ücretsiz olarak kullananlar için de birtakım yeni özellikler çıkardı. Bunların arasında sadece “Meet Now” seçeneğini kullanmak yerine görüşmeleri önceden planlama ve davetleri gönderme imkanı da bulunuyor. Teams’in ücretsiz kullanıcıları görüşmelerine canlı alt yazılar da ekleyebiliyor.

Bu arada Microsoft, Pride temalı görüntülerin de özelleştirilmiş Teams arka planları arasına ekleneceğini duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER