Teknoloji

Microsoft Teams görüşmelerinde arka plan değiştirilebilecek

microsoft teams
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son zamanların popüler, bir o kadar da tartışmalı uygulaması Zoom‘un en güzel yönlerinden biri, video konferans sırasında kullanıcıların arka planlarını değiştirebilmesi. Böylelikle kullanıcıların video konferans için uygun bir dekor aramasına gerek kalmazken, ev hayatının gizliliği sağlanıyor. İmkanı olan herkesin evinden çalıştığı ve video konferanslar üzerinde buluştuğu bugünlerde Microsoft Teams de Zoom’un yolundan gidiyor.

Artık Teams kullanıcıları da video konferanslarda arka plan değişikliği yapabiliyor. Ancak Zoom’dan farklı olarak Teams’te kullanıcılar kendi arka planlarını yükleyemiyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, söz konusu özelliğin de önümüzdeki dönemde Teams’e ekleneceği belirtildi.

Microsoft’un kurumsal iletişim platformunda kullanıcılara çeşitli arka plan seçenekleri sunuluyor. Şirketten yapılan açıklamada, arka plan değiştirme özelliğinin yapay zekâ desteğiyle sağlandığı da belirtildi.

Microsoft Teams için hazırlanan en son güncelleme, uygulamanın kullanıcılarına başka imkanlar da sağlıyor. “El Kaldır” butonu sayesinde kullanıcılar kalabalık görüşmelerde daha kolay söz alabiliyor. Buna ek olarak, “Toplantıyı Bitir” seçeneği de organizatörlerin görüşmeyi tek bir tıkla bitirmesini mümkün kılıyor. Söz konusu seçeneğin derslerini kaos olmadan bitirmek isteyen öğretmenler tarafından talep edildiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER