Teknoloji

Microsoft Teams Cortana entegrasyonu ve mesaj çeviri özelliği kazanıyor

microsoft teams
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft teamsMicrosoft’un Slack’e rakip olarak çıkardığı Microsoft Teams, bu hafta içinde birinci yaşını kutlayacak. Microsoft, servisinin yeni yaşının şerefine kullanıcılarına bazı yeni özellikler sunuyor. Söz konusu yeni özellikler arasında Cortana entegrasyonu ve satır içinde mesaj çevirisi öne çıkıyor.

Cortana entegrasyonu, yakında Microsoft’un kurumsal iletişim platformunda aktif hâle gelecek. Bu entegrasyon sayesinde IP telefonları ve toplantı odası cihazları gibi Team uyumlu cihazlar üzerinden Cortana ile sesli etkileşimlere girmek mümkün hâle gelecek.

Mesaj çeviri özelliği ise Teams kullanıcılarına kanallardaki ve sohbetlerdeki mesajları otomatik olarak başka bir dile çevirebilecek. Bunun özellikle farklı dillerle iletişim kuran ve birbirinden uzakta çalışan ekipler için yararlı bir imkan olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Microsoft’un Teams için sunduğu yenilikler Cortana entegrasyonu ve mesaj çeviri özelliğiyle sınırlı kalmıyor. Toplantılar için otomatik transkripsiyon ve zaman kodlaması yapılan bulut kayıt özelliği, videolarda arka planın bulanıklaştırılması, toplantılar için mobil paylaşım ve tüm toplantılara Skype Oda Sistemleri’nin eklenebilmesi önemli yenilikler arasında bulunuyor.

Microsoft Teams ile ilgili bazı istatistikler de servisin birinci yaş kutlamaları çerçevesinde paylaşıldı. Hâli hazırda 181 ülkede 200 bin şirketin platformu kullandığı belirtildi. Microsoft’un yola 50 bin müşteriyle çıktığını düşününce Teams’in ilk yılında geldiği noktanın etkileyici olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER