Teknoloji

Microsoft Teams, yapay zekâ destekli Copilot özelliği ile çağrıları ve sohbetleri güçlendiriyor

microsoft teams

Microsoft Teams, kullanıcılarına sunulan hizmetlerin kalitesini artırmak adına yeni bir adım attı. Yapay zeka (AI) destekli Microsoft 365 Copilot özelliği, Teams’in çağrı arayüzüne ve sohbet mesajlarına genişletiliyor. Bu özellik, daha önce duyurulan toplantı deneyiminin ötesinde bir hizmet sunmayı amaçlıyor.

Teams kullanıcıları, yeni AI destekli Copilot özelliği sayesinde, telefon çağrıları sırasında gerçek zamanlı özetlemeler oluşturabilecekler ve çağrılar sırasında belirtilen tarihleri, isimleri ve anahtar noktaları oluşturabilecekler. Bir satış elemanının, çok sayıda müşteriyle ilgilenirken bu tür çağrılarda tartışılan anahtar tarihleri ve numaraları takip etme zorunluluğunu düşündüğümüzde, bu özelliğin ne kadar faydalı olabileceğini hayal etmek zor olmasa gerek.

Microsoft, Teams blogunda yayınlanan bir yazıda, bir pazarlamacının bir müşteriyi aradığı ve Copilot’un nasıl yardımcı olabileceği ile ilgili bir örnek kullanıyor. Copilot, müşterinin konuşmasını özetlerken, ürün özellikleri, avantajları ve fiyatlandırma hakkındaki ilgili soruları yakalar. Ayrıca müşterinin geri bildirimlerini yakalar ve sonraki adımları önerir. Bu bilgiler, çağrı sırasında ortaya çıkan soruları ele alacak destekleyici içerik ve bilgilerle bir takip e-postası yazarken kullanılabilir.

Copilot ayrıca Teams sohbetine de geliyor ve kullanıcıların sohbet konularından anahtar konuşma noktalarını çıkarmalarına olanak sağlıyor. Bu özellik, farklı saat dilimlerinde çalışan ekipler için özellikle faydalı olabilir. Bir kişi çevrimiçi olup, gece boyunca kaçırdığı bir konuşmanın hızlı bir özetini alabilir. Bu, kaçırılan herhangi bir konuşmayı yakalamak için geriye doğru kaydırma yerine, konuşmayı hızlıca yakalamayı kolaylaştırır. Copilot ayrıca bir konuşmadan anahtar bilgileri çıkararak listeler veya tablolar oluşturmaya yardımcı olabilir.

Microsoft Teams ve Copilot: Yapay zeka ile iş süreçlerini hızlandırma

Teams sohbetinde ve telefon çağrılarında Copilot, Microsoft 365 Copilot erken erişim programına katılanlar için mevcut durumda bulunuyor. Microsoft, geniş kapsamlı bir lansman öncesinde Microsoft 365 Copilot’u yaklaşık 600 müşteri ile test ediyor. Lansman için kesin bir tarih yok, ancak Microsoft, kullanıcı başına aylık 30 dolarlık ek bir ücretle fiyatlandırılacağını duyurdu. Bu, mevcut Microsoft 365 ticari aboneliklerin üzerine büyük bir ek maliyet anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER