Teknoloji

Microsoft Teams’i Copilot desteğiyle güçlendirmeye devam ediyor

microsoft teams

Microsoft, yapay zekayı daha fazla ürün ve özelliğe dahil etme yolculuğuna devam ediyor. Bu yolculuk kapsamında Copilot‘ı toplantı sohbeti ve sohbet başlatma kutusu da dahil olmak üzere daha fazla Microsoft Teams bölümünde görmek mümkün olacak.

Yapay zeka yakında kulanıcılara toplantı sohbetinden ve dökümünden içgörüler ve bilgiler sunabilecek. Böylelikle yazılı ve sözlü girdilerden Copilot’un yararlanması mümkün olacak. Microsoft’tan verilen bilgiye göre, bir toplantı sohbeti başlatıldığında kullanıcılar ve çalışma arkadaşları gündemdeki konular hakkında “daha kapsamlı ve kapsayıcı bir görünüm” ile karşılaşacak.

Copilot’u mesaj oluşturma kutusuna getirmek ise yapay zekanın tasla halindeki bir mesajı yeniden yazmaya yardımcı olmasının önünü açıyor. Kullanıcılar mesajlarına teşvik edici bir cümle veya şaka eklemek isterlerse bunun için Copilot’a başvurabilir. Yapay zeka yakın gelecekte Teams sohbetindeki bağlamdan faydalanarak yeni bir mesaj oluşturabilecek. Kullanıcılar yapay zekanın önerdiği mesajı kendilerine uygun gördükleri şekilde değiştirebilecek.

Teams’e akıllı çağrı özetleme özelliği de geliyor. Bu özellik ile Aramalar menüsünden otomatik olarak notlar ve eylem ögeleri oluşturulacak. Önümüzdeki çeyrekte bu özellik Teams Premium kullanıcılarına sunulacak.

Microsoft Teams hibrit toplantıları iyileştirecek yeni özellikler de kazanıyor

Microsoft, hibrit toplantıları iyileştirmeyi amaçlayan bazı özellikleri de kullanıma sunuyor. IntelliFrame, Teams Rooms toplantısına fiziksel olarak katılan her kişi için ayrı bir video akışı oluşturmak amacıyla CloudAI’den yararlanıyor. Böylece herkes benzer bir panele sahip olacak. Bu özellik artık Teams Rooms cihazlarında varsayılan olarak etkin şekilde sunulacak.

Microsoft, IntelliFrame için otomatik kamera değiştirme adı verilen bir seçeneği kullanıma sunmayı planlıyor. Bu, ister odanın ön kamerasından ister kendi dizüstü bilgisayarlarının web kamerasından olsun, toplantı odasındaki her kişinin en iyi görüntüsünü sunmak için yapay zekayı kullanacak. Birinin kamera görünümünde engellenmesi durumunda IntelliFrame, daha net bir bakış açısına geçmeyi deneyecek.

Benzer bir şekilde, konuşmacı tanıma teknolojisi, transkriptlerin ve Copilot bilgilerinin doğruluğunu artırmayı amaçlayacak. Microsoft, bu özelliğin Nisan ayında Teams Rooms’ta önizleme olarak sunulacağını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER