Teknoloji

Microsoft Teams CarPlay desteğine kavuşuyor

microsoft teams

Microsoft, Microsoft Teams platformunda sunduğu görüşme özelliklerini yeniliyor. Yeni görüşme arayüzünde kişiler, sesli mesajlar ve arama geçmişi tek bir yerde görülebilecek. Microsoft Teams’in masa telefonunun yerini almasını kolaylaştıracak şekilde tasarlanan yeni arayüz ile istenmeyen çağrıları engelleme, tersine numara sorgulama ve çağrıları birleştirme gibi özellikler sunuluyor.

Microsoft Teams’te kullanıcılar yakında çağrıları mobil ve masaüstü arasında transfer edebilecek. Bu sayede kullanıcılar sesli veya görüntülü bir görüşmenin ortasındayken rahatlıkla yer değiştirebilecek. Teams uygulaması kullanıcılara ekstra bir cihazda ses olmadan görüşmelere katılma izni verecek ve başka bir cihazdan görüşmeye katılım sağlandığında ilk cihazdaki oturumu otomatik olarak kapatacak. Microsoft bu özelliği 2021’in başlarında kullanıcılara sunacak.

Microsoft Teams’te düzenli olarak görüşme kaydı yapanlar için de yeni özellikler sunuluyor. Kullanıcılar görüşmeleri SharePoint’e veya OneDrive’a kaydedebilecek. Daha önce bu imkan sadece Microsoft’un Stream servisiyle sınırlıydı.

microsoft teamsMicrosoft Teams sonunda CarPlay desteğine de kavuşuyor. Böylelikle CarPlay’in bulunduğu otomobillerde Teams’i araçtaki bilgi ve eğlence ekranı üzerinden ya da Siri aracılığıyla kontrol etmek mümkün olacak. Bu desteğin Android Auto için de sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER