Teknoloji

Microsoft Teams Birlikte modu daha küçük gruplara açılıyor

microsoft teams

Microsoft, toplantıdaki tüm katılımcıları sanal ortamlara yerleştirmek için yapay zekâ kullanan Teams Birlikte Modu özelliğine daha küçük toplantılar için destek ekliyor. Sporseverler, bu özelliği NBA’nin pandemi sırasında basketbol maçlarına benzer bir deneyim sağlamak için kullanmasından hatırlayacaktır. Daha küçük topluluklara izin vermek için yapılan bu değişiklik, bunun biraz tersi yönünde hareket oluyor ve şu anda beta aşamasında bulunuyor. Microsoft’un Teams’e kurumsal olduğu kadar kişisel bir iletişim uygulaması olarak da yaklaşmaya başladığı göz önüne alındığında, Birlikte Modunun şirket genelinde olduğu kadar aile toplantıları için de çalışacak olması şaşırtıcı değildir.

Şu anda, bu özelliğin kullanım imkanı Teams Developer Preview kullanan kişilerle sınırlı görünüyor. Ancak teoride bu programa katılmak kolaydır: Teams’e gidin, sağ üst köşedeki profil resminizin yanında bulunan üç noktayı tıklayın, Hakkında’ya gidin, ardından Geliştirici Önizlemesi’ni kontrol edin. Eğer bir kurumsal hesap kullanıyorsanız, bu seçeneğiniz olmayabilir, çünkü Microsoft, önizlemeleri açma veya kapatma özelliğinin kuruluşunuz tarafından kontrol edildiğini söylüyor.

Önizlemede olması nedeniyle “birlikte” kısmına bir yıldız işareti yerleştiriliyor. Önizlemede çalışan bir istemciyle test ederken ve diğeri çalışmadığında, Together arayüzü yalnızca önizlemeyi çalıştıran bilgisayarda gösteriliyor. Olmayan bilgisayarda, normal bir Teams görüşmesi gibi görünüyor.

Birlikte modu büyük veya küçük toplantılar için eğlenceli olabileceğinden, Microsoft’un en azından daha küçük grupların bu özelliği kullanmasına izin vermeyi planladığını görmek memnun edici bir gelişme olarak nitelendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER