Teknoloji

Microsoft Teams bir alanda daha Zoom’u yakalayacak

Microsoft Teams bir alanda daha Zoom'u yaka

Microsoft bir Teams görüşmesinde aynı anda görülebilir durumdaki kişi sayısını 49’a çıkarmayı hedefliyor. Şirket, pazartesi günü yayınladığı blog yazısıyla bunu duyurdu.

Özel bir Teams görüşmesinde aynı anda bulunabilecek maksimum katılımcı sayısı 250 iken, en büyük rakip olan Zoom’un paralı planlarında aynı anda en fazla 500 katılımcı bulunabiliyor. Aynı anda 49 kişinin ekranda görünebilir olmasıyla birlikte Microsoft Teams, Zoom’un maksimum sayısına ulaşmış olacak. Teams, bu ay içinde 49 kişilik görünümü ön izleme olarak sunacak ve sonbaharda tüm kullanıcılar bu imkandan yararlanabilecek.

Bu, Microsoft’un Teams’e eklediği birkaç özellikten sadece bir tanesi. Getirilecek bu özellikle esas amaçlanan ise Microsoft for Education altında toplanan eğitim ürünlerini desteklemek. Microsoft, bu servisten 150 milyonu aşkın öğrenci, fakülte, enstitü yöneticisi ve öğretmenin, uzaktan eğitim döneminde aktif biçimde yararlandığını söylüyor.

Daha büyük galeri görünümüne ek olarak, Teams for Education öğrencilerin daha küçük gruplara bölünerek çalışmalarını veya vakit geçirmelerini sağlıyor. Öğretmenler ise yoklama kaydı tutabiliyor veya sınıftan görüş toplayabiliyor. Ayrıca öğrenciler için parmak kaldırma seçeneği de bulunuyor.

Aynı zamanda öğrencilerin mensubu olmadıkları sınıfların oturumlarına katılmalarını engelleyen ve bir oturumda kimin sunum yapabileceğini kısıtlayan kontroller de bulunuyor. Teams for Education oturumları “lobi” alanı da bulunuyor. Katılımcılar kabul edilmeden önce doğrulama sürecinden geçiyor. Bunların sadece masaüstüne özel özellikler de olabileceği belirtiliyor.

Microsoft Teams eğitim alanında iddialı

Microsoft, aralarında öğretmenlerin ve eğitim liderlerinin de bulunduğu, eğitim alanında Teams müşterilerinden gelen geri bildirimleri dikkate alarak yeni özellikler eklediğini söylüyor. Birçok eğitimci pandemi öncesine göre daha yoğun biçimde teknolojiden yararlanmayı hedefliyor. Microsoft’un anket gerçekleştirdiği eğitimcilerin büyük bir kısmı, 2020-21 eğitim-öğretim yılının uzaktan ve sınıfta eğitimin birlikte yapılacağı bir dönem olacağını düşünüyor.

Teams, Zoom’u yakalamak için art arda yeni özellikler ekliyor. 2020’nin ilk çeyreğinde Zoom büyük bir büyüme kaydetti. Microsoft da Teams ile bunu yakalamaya çalışıyor. 49 kişilik görünüm ile Zoom’u yakalamaya çalışmanın yanı sıra, Teams yakın zamanda özelleştirilmiş arka plan görüntüleri ekleme seçeneğini eklemişti. Aynı zamanda insanların Kovid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan çalışmaya başladığı mart ayında gerçek zamanlı gürültü engelleme özelliğini de getirmişti.

İLGİLİ HABERLER