Teknoloji

Microsoft Teams aile ve bireysel kullanıcıları hedefleyen özelliklerini deneyebilirsiniz

microsoft teams bireysel
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft mart ayı sonunda gerçekleştirdiği Microsoft 365 Bireysel ve Aile abonelikleri duyurusunun bir parçası olarak Teams mobil uygulaması için bireysel tüketici odaklı yeni özellikler sunacağını belirtmişti. Şirket pazartesi günü bireysel kullanıcı odaklı bu Teams yeniliklerini bir ön izleme biçiminde, iOS ve Android uygulamalarında kullanıma sunmaya başladı.

Yanlış anlaşılmasın, Microsoft Teams için bireysel tüketici odaklı yeni bir versiyon çıkarmıyor. Bunun yerine şirket, mevcut Teams mobil uygulamasına bireysel tüketicilere odaklanan çeşitli yetenekler ekliyor. Microsoft, bu yeni özelliklerin birlikte çalışma ve düzen isteyen ve bunun için tek bir yerden kullanabileceği bir araç arayan bireyler, gruplar ve aileler için uygun olacağını belirtti.

Bu yeni özellikleri denemek isteyen kullanıcıların Teams’in iOS ve Android uygulamasına ihtiyacı var. Bir Teams iş hesabı olan kullanıcılar da mevcut uygulamalarına kişisel Microsoft hesaplarını ekleyerek bu imkandan yararlanabilirler. Böylelikle uygulama içinden kişisel ve iş hesapları arasında geçiş yapabilirler. Bir Teams hesabı olmayanların da Teams mobil uygulamasına ihtiyaçları olacak. Daha sonra kişisel bir Microsoft hesabıyla veya telefon numarasıyla kayıt olmaları gerekecek. Bir Microsoft hesabı açmak için Gmail adresi veya başka uzantılı e-posta adreslerini de kullanabilirsiniz.

Yeni Teams bireysel tüketici özellikleri kapsamında sunulanların arasında sohbet ve video arama da bulunuyor. Ayrıca listeleri, dokümanları ve takvimleri gruplar içinde paylaşma; Word, Excel PowerPoint ile oluşturulmuş ve OneDrive’da depolanan dokümanları paylaşma veya üzerinde ortak çalışma yapma imkanları da mevcut. Konumları paylaşma, şifre, kullanıcı girişi bilgileri gibi önemli bilgileri dahili Teams Safe’i kullanarak depolama ve paylaşma özellikleri de bulunuyor. Teams Safe, OneDrive Kişisel Kasa ile aynı özellik değil, sadece Teams mobil uygulaması üzerinden erişilebiliyor ve kullanıcıların dosya, fotoğraf ve video depolamasına izin vermiyor.

Microsoft, bu bireysel tüketici odaklı özellikleri en azından şimdilik ücretsiz sunmayı planlıyor. Bununla birlikte şirket, Microsoft 365 Bireysel veya Aile aboneliklerini gerektirecek özellikleri de eklemeyi düşünüyor. Merak edenler için Microsoft, bu bireysel tüketici odaklı özellikleri masaüstü Windows uygulamasına ve web’e de bu yıl içinde getirecek.

ZDNet’in belirttiğine göre, bu yeni Teams özelliklerinin ön izlemesi önümüzdeki haftalarda kademeli biçimde kullanıcılara sunulmuş olacak. Herkesin erişimine açılması ise yılın ilerleyen zamanlarında gerçekleştirilecek. Bu arada sözünü ettiğimiz özelliklerin ön izlemesi Çin’de sunulmuyor. Microsoft, bu konu hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER