Teknoloji

Microsoft Teams’i Avrupa Birliği’nde Office 365 ve Microsoft 365’ten çıkarıyor

microsoft teams

Microsoft Teams’i Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde Office 365 ve Microsoft 365’ten ayırma sözünü nihayet yerine getiriyor. Şirketten konuyla ilgili ilk açıklama geçtiğimiz nisan ayında gelmişti. Bu açıklama üç yıldır devam eden bir maceranın son halkası olarak tanımlanabilir. Teams’in en önemli rakiplerinden biri olan Slack, Microsoft’un Teams’i Office 365 ve Microsoft 365’e entegre etmesinin rekabete zarar verdiği gerekçesiyle Avrupa Birliği’ne şikayette bulunmuştu.

Teknoloji devi nihayet bu yılın başlarında Microsoft Teams’i üretkenlik paketlerinden ayırmayı kabul etmiş, ancak bunun nasıl olacağının “belirsiz” olduğunu belirtmişti. Avrupa Komisyonu ise geçtiğimiz temmuz ayında beklemekten bıkmış ve Teams’in Office 365 ve Microsoft 365’e dahil edilmesinin AB’nin rekabet kurallarına aykırı olup olmadığı konusunda inceleme başlatmıştı.

Görünüşe göre, Microsoft şimdi nazik hareket ederek Avrupa Komisyonu’nu sırtından atmaya çalışıyor. Şirket tarafından konuyla ilgili olarak Avrupa Devlet İlişkileri’nden sorumlu başkan yardımcısı Nanna-Louise Linde’nin imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Sağlıklı bir rekabet ortamını desteklemek için büyük bir teknoloji sağlayıcısı olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Avrupa Komisyonu ile yapılan kapsamlı ve yapıcı görüşmeler sonucunda birçok kaygıya ilişkin ortaya çıkan netliği takdir ediyoruz. Bu netliğin avantajıyla, bu endişeleri gidermek için anlamlı adımlar atmaya başlamamızın önemli olduğuna inanıyoruz. Bunu, ister Komisyon’dan, ister rakiplerimizden gelen tüm endişeleri mutlaka çözeceği anlayışıyla yapmıyoruz, ancak bunun piyasada anında ve anlamlı değişikliklere yol açabilecek yapıcı bir adım olduğuna inanıyoruz.”

Microsoft Teams’in Office 365’ten çıkarılması süreci 1 Ekim’de başlayacak

Artık şirketin Microsoft Teams’i üretkenlik takımlarından çıkarması için önünde bir takvim var. 1 Ekim’den itibaren Microsoft 365 ve Office 365, Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) veya İsviçre’deki müşteriler için ayda 2 avro daha ucuza veya tüm yıl boyunca 24 avro karşılığında sunulacak. Teams içinse ayda 5 avro, yılda 60 avro ödemek gerekecek. Daha önce bir üretkenlik paketi satın alan herkes paketin tamamını ödemeye devam edebilecek veya Teams geçiş planlarını kaldırabilecek. Microsoft’tan verilen bilgiye göre, bölgedeki küçük işletmeler diledikleri takdirde Teams’i Microsoft 365 ve Office 365 paketlerine entegre edebilecek.

Microsoft ayrıca geliştiricileri genel API’lere yönlendirmek ve kullanıcıların verilerinin Teams’den nasıl aktarıldığı gibi sorularını yanıtlamak için ek destek kaynakları da oluşturacak. Ayrıca Microsoft, programlarını rakip uygulamalarda kullanmak için “yeni bir yöntem geliştirecek”.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER