Teknoloji

Microsoft Teams’in üç boyutlu avatarları mayıs ayında kullanıma sunulacak

microsoft teams

Microsoft Teams kullanıcıları önümüzdeki mayıs ayından itibaren duyurusu daha önceden yapılan üç boyutlu avatarları kullanmaya başlayabilecek. Konuyla ilgili açıklama, güncellenen Microsoft 365 yol haritası aracılığıyla yapıldı. Avatar özelliğini 2021’de duyuran Microsoft, birkaç aydır bu özelliği test ediyor.

Teams için hazırlanan avatarlar insanların toplantılar sırasında kamerada görünmekten “kaçmasını” mümkün hâle getiriyor. Kendisini gösterecek modda olmayanlar veya başkalarına hissettirmeden küçük bir mola vermek isteyenler, yerlerini 3D avatarlarına bırakabilecek. 3D avatarlar sadece ses işaretleri doğrultusunda hareket edecek ve kameraya ihtiyaç duymayacak.

Microsoft Mesh’in ana ürün müdürü Katie Kelly daha önce bu özelliği şu sözlerle değerlendirmişti: “İkili değil, bu yüzden ister video ister avatar olsun, nasıl görünmek istediğinizi seçebilirsiniz ve bir toplantıda nasıl yer almak istediğinizi seçmek için çeşitli özelleştirilmiş seçenekler var. Bu avatarı canlandırmak için ses ipuçlarınızı yorumlayabiliyoruz, böylece o mevcutmuş ve sizinle oradaymış gibi hissediliyor.”

microsoft teams

Üç boyutlu Microsoft Teams avatarları VR başlıklarında da kullanılabilecek

Microsoft Teams’in üç boyutlu avatarlarının üç boyutlu toplantılarda da kullanılması planlanıyor. Şirket sanal gerçeklik başlıklarında bu özelliğin desteklenmesi için Meta ile iş birliği yapıyor. Meta Quest için Teams uygulaması hazırlayan Microsoft, böylelikle 3D avatarlarla sanal gerçeklik ortamında toplantı yapmayı mümkün hâle getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER