Teknoloji

Microsoft Teams Essentials ile küçük ekiplere iletişim çözümleri sunuyor

microsoft teams essentials

Microsoft, popüler şirket içi iletişim platformu Teams’in daha küçük şirketler ve organizasyonlara özel versiyonunu duyurdu. Microsoft Teams Essentials adını taşıyan bu özel versiyonun aylık abonelik fiyatı kişi başına 34 dolar olarak belirlendi. Yazılım devi, Teams Essentials ile Slack’e karşı yürüttüğü mücadeleyi başka bir cepheye taşıyor.

Microsoft Teams’in ücretsiz versiyonunu sunmaya devam edecek. Ancak bu yeni versiyon, küçük işletmeler ve organizasyonlar için sınırları biraz daha ileriye taşıyor. Ana özelliklerin büyük kısmını barındıran Teams Essentials ile toplantı süresini ve katılımcı sayısını artırmak da mümkün oluyor.

Uzatılan toplantı süreleriyle 30 saatlik toplantılar yapmak ve bu toplantılara 300 kişinin katılımını sağlamak mümkün oluyor. Google Takvim entegrasyonu, grup sohbeti şablonu, e-posta adresiyle toplantılara katılımcı davet edebilmek de Teams Essentials’ın sunduğu diğer özellikler arasında yer alıyor. Teams’in toplantı lobileri, sanal arka planları ve Birlikte Modu gibi özellikleri de Teams Essentials kullanıcılarının erişimine açık olacak.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, Teams Essentials ile küçük işletmelerin toplantı, iletişim ve ortak çalışma ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

Teams Essentials’ın kullanım alanı toplantı ve sohbetlerin ötesine taşınıyor. Platform üzerinden Office web uygulamalarına erişmek, dosya paylaşmak ve görev yönetimi araçlarından faydalanmak mümkün oluyor. Teams Essentials kullanıcılarına 10 GB büyüklüğünde bulut depolama alanı sunuluyor.

Teams Essentials’ı doğrudan Microsoft’tan satın alanlar (yurt dışında Teams Essentials’ı farklı aracıları üzerinden edinmek mümkün) mobil sohbet paneline de erişebiliyor. Bu panelle kullanıcılar grup sohbetlerinde paylaşılan içerikleri kategorilendirilmiş şekilde görebilecek.

Microsoft 365 Kurumsal Başkan Yardımcısı Jared Spatro, Teams Essentials için şu ifadeleri kullandı: “Dünya ‘eski’ çalışma düzenine dönmüyor. Bu nedenle küçük işletmelerin yeni normale uyum sağlamalarını kolaylaştıracak çözümlere ihtiyacı var. Bu nedenle Microsoft Teams Essentials’ı sunmaktan dolayı heyecan duyuyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER