Teknoloji

Microsoft’un yapay zeka tabanlı sohbet robotu Tay ile tanışın

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft tay

Microsoft yapay zeka tabanlı yeni sohbet robotu Tay’ı tanıtıyor. Şirketin yeni sohbet robotu, daha önce Japonya’da tanıttığı Xiaoice adlı sohbet robotuna benzemekle birlikte, Microsoft Tay’ı tamamen umursamaz, düşüncesiz bir yapay zeka ürünü olarak nitelendiriyor.

Tay ile bir sürü şey yapmak mümkün; ondan bir oyun oynamasını, sizi güldürmesini veya normal bir sohbet gerçekleştirmesini isteyebilirsiniz. Microsoft’un açıklamasına göre Tay, Microsoft’un teknoloji ve araştırma ve Bing ekipleri tarafından geliştirilen yapay zekalı bir sohbet robotu. Bu robot sohbet tabanlı anlama sistemlerinin ve teknolojilere yönelik araştırma ve geliştirme çalışmaların yürütülmesi ve test edilmesi için tasarlandı.

Tay, insanların birbirleriyle bağlantı kurdukları çevrim içi ortamda, sıradan ve eğlenceli sohbetlerle onlarla etkileşim kurmak ve onları eğlendirmek için tasarlandı. Tay ile daha fazla sohbet ettikçe sizi daha iyi şekilde anlıyor, sizinle olan etkileşimi size özel hâle geliyor.

https://twitter.com/tayandyou/status/712662134144966656

Tay Twitter, Snapchat, Kik ve GroupMe gibi ortamlarda bulunuyor. Eğer Tay ile Twitter’dan konuşmak isterseniz, resmi hesabına tweet göndermeniz yeterli oluyor. Snapchat’te ise “TayStories” için arama yapmanız ve arkadaş olarak eklemeniz gerekiyor. Tay’ı Kik’te kullanmak için onu arkadaş olarak eklemeniz, GroupMe’de de “Tay” kelimesiyle arama yapmanız ve onu yeni veya mevcut bir gruba eklemeniz gerekiyor. Tay’ın İngilizce konuşuyor olması onun Türkiye’deki kullanıcılar tarafından kullanılmasını kısıtlayan bir etken. Yine de, bu yapay zekanın neler yapabildiğini denemeye değer. Daha detaylı bilgiyi kaynaktaki bağlantılarda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER