Teknoloji

Microsoft’un taşınabilir hoparlörünün ipuçları patent dosyasında görüldü

microsoft

Microsoft, bir süredir toplantı odalarında kullanılabilecek taşınabilir hoparlör ve mikrofon prototipleri hazırlıyor. Ortaya çıkan yeni bir patent dosyası, şirketin tasarladığı hoparlörlerden birinin boyut ve tasarımı itibarıyla Google Home Mini’ye benzediğini gösteriyor. Microsoft’un patent dosyasında da Google’ın cihazlarına verilen referansları görmek mümkün oluyor. Ancak patent dosyasında taşınabilir hoparlörle ilgili fazla detay verilmiyor.

Microsoft Teams cihazlar ekibinin baş tasarım müdürü Malek Chalabi’nin adı cihazın mucitleri arasında geçiyor. Chalabi, taşınabilir hoparlörün toplantı odalarında kullanıma uygun olduğunu dile getirdi.

Yazılım devi, geleceğin toplantı odalarına ilişkin vizyonunu geçtiğimiz yıl Build konferansında sergilemişti. Şirketin portföyünde henüz sergilemediği çok sayıda prototip cihazın olduğu da biliniyor. Patent dosyasında adı mucit olarak geçen diğer kişi olan Dustin Brown ise Microsoft’un planlama laboratuvarında geleceğin donanım ve deneyimlerini geliştiren endüstriyel tasarım ekibini yönetiyor.

Taşınabilir hoparlörün üst kısmı kumaşla kaplı gibi görünüyor. Ses kontrol, sessize alma, arama kabul etme ve sonlandırma tuşları da hoparlörün üstünde bulunuyor. Arama kabul etme ve sonlandırma tuşlarının varlığı, cihazın merkezinde Teams ve toplantı odalarının olduğunu gösteriyor. Cihazın Surface markasını taşıyıp taşımayacağı ise henüz bilinmiyor. Hoparlörün alt kısmı da çıkarılabilir gibi görünüyor.

Microsoft 2 Ekim’de Surface etkinliği düzenleyecek

Microsoft‘un 2 Ekim’de New York’ta bir Surface etkinliği düzenleyeceği biliniyor. Etkinlikte bu hoparlörün tanıtılması da sürpriz olmayacaktır. Ancak mevcut dedikodular; şirketin AMD işlemcili Surface Laptop’u, ARM tabanlı yeni bir Surface’i ve USB-C girişli yeni Surface Pro’yu tanıtacağını gösteriyor.

Microsoft, ekim etkinliğinde “Centaurus” kod adlı çift ekranlı cihazı hakkında da ilk resmi bilgileri de paylaşabilir. Şirket, iki yılı aşkın bir süredir “Centaurus” üstünde çalışıyor. Bu cihazın çift ekranlı tablet-dizüstü bilgisayar melezi cihazlara öncülük edeceği ve Windows Lite olarak da bilinen Windows Core OS ile çalışacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER