Manşetler

Microsoft SwiftKey için ilk büyük güncellemeyi çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, 2016 yılında satın aldığı SwiftKey klavye uygulaması için ilk büyük güncellemesini yayınladı. 7.0 numaralı yeni sürüm, klavyede bulunan mevcut merkez sayfasını, yeni bir araç çubuğuyla değiştiriyor. Buradan çıkartmalara, GIF animasyonlara ve çok yakında konum ve takvim işlevlerine erişmek mümkün olacak. Yeni araç çubuğu GIF animasyon, emoji ve Microsoft’un yakında sunacağı yeni çıkartma paketlerini eklemeyi daha kolay hâle getirecek.

En çok ilgi çeken yenilikler arasında konum ve takvim eklentileri bulunuyor. Bunlar çok yakında araç çubuğuna eklenecek. Konum özelliği Hindistan ya da ABD’deki kullanıcılara konum bilgilerini birçok uygulamaya ekleme izni verecek. Takvim entegrasyonu sayesinde de de kullanıcılar takvim randevularını herhangi bir uygulamada, doğrudan klavyeleri üzerinden ekleyebilecekler.

Bu klavye uygulamasıyla birlikte Microsoft, iPhone ve Android telefonlarda, Google’ın Gboard uygulamasıyla kıyasıya bir rekabete girişecek gibi görünüyor.

Microsoft, geçen yıl iPhone’a özel Windows Phone klavye uygulamasını kaldırmıştı. Kullanıcılara SwiftKey uygulamasını yüklemelerini tavsiye etmişti. Görünüşe göre, Microsoft’un klavye geliştirme çalışmaları SwiftKey’ye yoğunlaşıyor. Sonuç olarak bu uygulama için daha iyi ilerlemeler kaydediliyor. SwiftKey 7.0 sürümü hem iOS hem de Android uygulama mağazalarında indirilmeye sunuldu.

İLGİLİ HABERLER