Teknoloji

Microsoft’un yeni ofis aracı Sway ile etkileyici web siteleri oluşturun

microsoft-sway-021014

Microsoft Office ürün ailesinin bir parçası olan yeni uygulaması Sway’in duyurusunu gerçekleştirdi. Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamasının yanında sunulmaya başlanacak Sway zengin içerik oluşturma aracı niteliğini taşıyor. Sway, en temel formunda herhangi bir kişiye sadece yazılar ve görseller kullanarak, zahmetsiz şekilde güzel bir web sitesi oluşturma imkanı tanıyor, yaptığınız düzenlemeyi anında görmenizi sağlama mantığıyla çalışıyor.

Bir anlamda Sway, Front Page’in modern ve basit bir versiyonu. Buna rağmen Microsoft Sway’de ilginç bir yaklaşım sergiliyor ve güçlü Azure bulut sunucularını kullanarak kullanıcılara sayfa şablonları önerisinde bulunuyor, içeriğin gerçek zamanlı olarak hızlı şekilde işlenmesini sağlıyor.

Sway fotoğraf ve metinleri algoritmasının uygun olduğunu düşündüğü şekilde formatlıyor, hatta siteye uygulanacak renkleri de fotoğraflardan seçiyor. Elde edilen sonuç web üzerinden erişilebilen bir web sitesi gibi görünse de, aslında perdenin arkasında Microsoft’un bulut sunucularında depolanan yeni ve karmaşık bir format bulunuyor. Sway web sayfasına erişilen cihazın türüne göre yeniden işleme yaparak hedef cihaza içeriği sunuyor. Ancak Sway ile oluşturulan web siteleri “responsive” olarak nitelendirilen esnek tasarımlı değil, Microsoft arka tarafta farklı görünümler oluşturuyor.

Kullanıcılar web üzerinden hemen Sway’ler oluşturmaya başlayabilirler. Ayrıca Microsoft çok yakında iOS ve Android uygulamaları çıkararak hareket hâlindeyken de web sitesi geliştirmeyi daha kolay hâle getirecek. Tabii ki, Windows Phone ve Windows uygulamaları da sunulacak. Öte yandan Sway’in OneDrive, YouTube, Facebook ve Twitter’dan içerik çekme özelliği de bulunuyor. Örneğin, böylelikle Twitter konu başlığı veya zaman akışı içeren interaktif bir Sway oluşturulabilir. Sway’leri sosyal ağlarda paylaşmak veya web sitelerine eklemek de mümkün oluyor.

Microsoft şu anda Sway’in ön gösterimini yapıyor, çünkü uygulama tasarım açısından henüz hazır değil. Şirket hangi Sway tasarımlarının en iyi şekilde çalıştığı ve insanların bu aracı nasıl kullanmaya başladığı noktasında mümkün olduğu kadar fazla geri bildirim toplamayı hedefliyor. Sway sayesinde lokanta gibi küçük işletmeler Sway’i kullanarak sıklıkla güncellenen bir menü oluşturabilir veya bir öğrenci güzel görünümlü bir PowerPoint sunumu hazırlayabilir.

İlgilenenler Microsoft’un Sway ön gösterimine sway.com adresi üzerinden kayıt yaptırabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER