Teknoloji

Microsoft Surface’in Touch Cover kapağıyla ilgili şikayetler yükseliyor

Microsoft’un Windows RT ile çalışan yeni ürünü Surface tabletin büyük bir ilgi gördüğü söylenebilir. Ancak bu tablete ilk sahip olanlardan bazıları tablet ve aksesuarlarıyla ilgili çeşitli sorunları dile getiriyor. Bunlar içerisinde sadece birkaç günlük kullanımın ardından Touch Cover’ın kenarlarının kabloları ortaya çıkaracak şekilde ayrılmaya başladığı şeklindeki sorun gerçekten dikkat çekici.

Microsoft Surface forumlarına bakıldığında birkaç kullanıcının bu yönde problemleri dile getirdiği görülüyor. İlginç olan bir nokta dile getirilen iddiaların birbiriyle örtüşmesi. Belirtilenlere göre kapak tablete manyetik kuvvetle tutunduğu noktadan itibaren yarılmaya başlıyor. Bizim de elimizde bir Microsoft Surface tablet ve Touch Cover kılıf bulunuyor. Belki problem dile getirenler kadar sık kullanmamış olabiliriz, ancak söz konusu problemi gözlemlemediğimizi belirtmeden geçmeyelim.

Microsoft da konuyla ilgili bir resmi açıklamayı henüz yapmadı. Ancak kullanıcılara bozuk Touch Cover kapakları geri değiştirilmesi için Microsoft’ta göndermeleri tavsiye edilmiş. Ayrıca Microsoft mağazalarında da bu kapaklar herhangi bir ücret istenmeksizin değiştiriliyormuş. Sorunun ne kadar Surface kullanıcısını etkilediği bilinmiyor. Belki Surface tabletleri içerisinde hatalı bir parti vardı ve bu parti içindeki ürünler sorun dile getirilen kullanıcılar tarafından satın alınmıştı. Ya da tam tersi sorun daha geniş kapsamlı ve daha fazla kullanıcı cihaza sahip oldukça bu konuyla ilgili daha fazla sorun dile getirilecek. Hangi ihtimalin gerçekleşeceğini önümüzdeki günlerde görmüş olacağız, ancak sorunların hem ABD hem de İngiltere’den dile getirilmiş olması sorumlunun tek bir parti olmayacağı ihtimalini güçlendiriyor.

İlgili >> The Guardian, Microsoft Surface Forumları

İLGİLİ HABERLER