Manşetler

Windows RT yüklü Surface tablet 26 Ekimde çıkacak

Microsoft, Surface’in Windows RT ile çalışan versiyonunu Windows 8 ile aynı gün çıkaracak. CNET tarafından ortaya çıkarılan SEC belgesine göre yazılım üreticisi tabletin çıkışı için de 26 Ekim tarihini verdi. Windows 8’in 26 Ekim 2012 tarihinde çıkacağını belgede dile getiren Microsoft aynı tarihte kendi tasarımı olan Surface’i de satmaya başlayacağını işaret etti.

Microsoft’un Surface tabletleri geçen haziran ayında Los Angeles’ta düzenlenen özel bir etkinlikte tanıtılmıştı. Şirket her ne kadar bu etkinlikte fiyat bilgisi açıklamamış olsa da, Surface’in Windows RT ile çalışan versiyonunun Windows 8 ile birlikte piyasaya çıkacağını kaydetmişti. Bu arada 26 Ekimde sadece Windows RT yüklü Surface tabletler çıkacak. Intel tabanlı, Windows 8 Pro yüklü Surface tabletlerin sevkiyatına ise RT versiyondan 90 son gün sonra başlanacak.

Windows RT yüklü Surface’ler İsveçli bir alışveriş sitesinde 1000 avro civarında fiyatlarla listelenmişti, ancak buna rağmen Windows RT’li Surface tabletin ARM tabletlerle karşılaştırılabilir ve onunla rekabet edecek bir fiyata sahip olacağına inanılıyor. Öte yandan Windows 8 Pro yüklü Surface’in de ultrabook’lar ile rekabet edecek fiyat noktasından sunulacağı tahmin ediliyor. Microsoft CEO’su Steve Ballmer önümüzdeki on iki ay içinde birkaç milyon tablet satmayı hedeflediklerini dile getirmişti.

İlgili >> CNET, SEC Dosyası

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER