Teknoloji

Microsoft, yeni Surface cihazlarını ve Windows AI gelişmelerini tanıtacak

microsoft surface pro 9

Microsoft, bu ayın ilerleyen günlerinde Surface, Windows ve Copilot için “dijital bir etkinlik” düzenleyeceğini sessiz sedasız duyurdu. 21 Mart’ta gerçekleşecek “iş dünyasının yeni dönemi” temalı etkinlik, Microsoft’un iş dünyasına yönelik müşterilerini hedef alıyor. Daha önce söylentileri ortaya çıktığı gibi, işletmeler için yeni Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 cihazlarını tanıtmaya ve Windows 11’deki yaklaşmakta olan AI iyileştirmelerine odaklanacak.

Microsoft’un yapay zekâ odaklı yeni çalışma dönemi

Microsoft’un planlarına aşina olan kaynaklara göre, Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6’nın ticari versiyonları küçük özellik iyileştirmeleri içerecek. Microsoft, bireysel tüketicileri hedefleyen Surface Pro 10’da OLED ekran sunmayı da planlıyor. Şirketin bu ürünü yine ilkbaharda, daha sonra açıklaması bekleniyor.

Yeni Surface Laptop 6, daha ince ekran çerçeveleri, yuvarlatılmış köşeler, haptik dokunmatik yüzey ve iki USB-C ile bir USB-A portunu içerecek şekilde belirtilen yeni tasarımı sayesinde en ilgi çekici cihaz olabilir. Microsoft’un en yeni Surface donanımının hem Intel Core Ultra hem de Snapdragon X Elite tabanlı modellerini piyasaya sürmesi bekleniyor. Intel modelleri nisanda, Arm tabanlı işlemci taşıyan versiyonları ise haziranda bekleniyor.

Microsoft’un Mart etkinliği için açtığı web sayfasında, “Copilot, Windows ve Surface ile ortamınızda AI’ı ölçeklendirme konusundaki en son gelişmeler için takviminizi ayarlayın.” şeklinde bir mesaj içeriyor. Bu, Microsoft’un büyük “AI PC” hamlesine odaklanacak, bununla birlikte oldukça sakin bir etkinlik olacağını akıllara getiriyor.

Öte yandan Microsoft, Windows 11 için çok daha gelişmiş bir AI asistanı olarak tasarlanan yeni bir AI Explorer deneyimi üzerinde çalışıyor. Windows Central‘ın bildirdiğine göre, doğal dil kullanarak zaman çizelgesinde anları arayabileceğiniz şekilde PC’nizde yaptığınız her şeyi kataloglayacak. Microsoft, bu fikri Windows 10’da Zaman Çizelgesi özelliği olarak hayata geçirmeye çalıştı, ancak uygulama desteğinin eksikliği nedeniyle asla gerçekten başarılı olamadı ve yıllar sonra kaldırıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER