Teknoloji

Microsoft Surface serisine uygun fiyatlı yeni cihazlar eklemek için çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft surfaceMicrosoft Surface serisine uygun fiyatlı yeni tabletler eklemek için çalışıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, yazılım devi yeni tabletleriyle Apple’ın düşük fiyatlı iPad seçeneklerine karşı alternatif sunmayı istiyor.

Microsoft’un sunacağı yeni Surface tabletlerin hem daha küçük hem de daha uygun fiyatlı Surface Pro’lar olacağı söyleniyor. Şirketin 12 inçlik ekran boyutunu 10 inçe indireceği belirtilirken, yeni tabletlerin köşelerinin de yuvarlatılacağı iddia ediliyor. USB-C girişi barındırması beklenen yeni tabletlerin yurt dışında 400 dolar civarında fiyatlarla satılacağı da öngörüler arasında bulunuyor.

Bloomberg yeni modellerin mevcut Surface Pro’ya kıyasla yüzde 20 oranında daha hafif olacağını da iddia ediyor. Bu hafifleme nedeniyle tabletlerin pil ömrünün de azalabileceği belirtiliyor. Uygun fiyatlı yeni Surface’te de mevcut Surface Pro’da olduğu gibi Intel markalı işlemci ve grafik işlemcilerinin kullanılacağı ve işletim sistemi olarak Windows 10 Pro’nun tercih edileceği konuşuluyor. Microsoft’un iPad ile daha güçlü rekabet edebilmek adına yeni Surface modellerinde LTE bağlantı seçeneği sunacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Microsoft’un Surface ile özdeşleşen destek ünitesinden vazgeçmeyeceği, ancak yeni modellerin kutularından bir klavye veya kalemle çıkmayacağı söyleniyor. Şirketin yeni Surface tabletleri için daha uygun fiyatlı klavye, kalem ve fare seçenekleri üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Microsoft Surface serisinde daha uygun fiyatlı tabletle sunmak için daha önce de çeşitli girişimlerde bulunmuştu. Şirket geçtiğimiz yıllarda Surface RT, Surface 2 ve Surface 3 gibi modelleri piyasaya sürse de bu modeller Surface Pro ailesi kadar başarılı olamamıştı. Bu durum nedeniyle şirket 2016’da Surface 3’ü sonlandırmıştı.

İLGİLİ HABERLER