Teknoloji

Microsoft yeni RT tabletlerde masaüstü modunu sakladı, Surface’ten RT takısını kaldırdı

Microsoft Surface RT adını sadece Surface olarak değiştirdi. Zaten Surface 2 tableti için RT takısını kullanmayı bırakan yazılım üreticisi Surface’ten RT markasını tamamen kaldırdı.

microsoft-surface-231013

Surface 2 ve Surface 2 Pro tabletlerin dün 21 ülkede satışa çıkmasıyla birlikte yenilenen Surface ürün sayfalarında Surface RT’den bahsedilmiyor. Microsoft, yeni ürünlerinin adlandırma yapısını tutarlı hâle getirmek amacıyla Surface RT’yi de Surface olarak anmaya başladığını doğruladı.

Microsoft, RT adının müşterilerin kafasını karıştırdığını itiraf etmişti. Microsoft Surface ürün yöneticisi Jack Cowett bu durumu Twitter’dan yayınladığı bir mesajla dile getirmiş, ayrıca son günlerde verdiği bir röportajda Surface RT ve Surface Pro arasındaki fark nedeniyle geçen yıl pazarda kafa karışıklığının yaşandığını vurgulamıştı.

Microsoft başlangıçta Surface’i “Windows RT’li Microsoft Surface” olarak tanıtmış, ancak daha sonra bu tabletten kısaca Surface RT olarak bahsetmeye başlamıştı.

Surface adının değişikliğinin yanı sıra Microsoft Windows RT 8.1 ile birlikte varsayılan masaüstü kutucuğunu kaldırdı. Yeni Windows RT cihazlarında masaüstü kutucuğunu barındıran Başlangıç Ekranı yer almıyor. Bu da Windows RT 8.1’de geleneksel masaüstü moduna geçişi daha zor hâle getiriyor. Bu değişiklik Surface 2 ve yeni Nokia Lumia 2520 tabletleri de etkiliyor.

Masaüstünü tamamen kaldırmak, Microsoft’un bundan sonra Windows RT için atacağı en mantıklı adım olabilir. Tahmin ediyoruz, bunun için öncelikle Office uygulamalarının dokunma dostu versiyonlarının çıkması gerekecektir.

İlgili >> Microsoft Surface

İLGİLİ HABERLER