Teknoloji

Microsoft Surface Pro’nun fiyatında indirime gitti

Surface RT tabletinin fiyatında küresel çapta bir indirime giden Microsoft, aynı eylemi Surface Pro için de gerçekleştiriyor. Surface Pro’nun 64 ve 128 GB’lık modellerinin ABD, Kanada, Hong Kong, Çin ve Tayvan’daki fiyatında yapılacak yüzde 10’luk indirimle bu tablete 100 dolar daha az ücret ödeyerek sahip olmak mümkün olacak.

surface-pro-230113

Surface RT nedeniyle mali bilançosuna 900 milyon dolarlık zarar yazan Microsoft, geçtiğimiz günlerde Surface RT’nin satış fiyatını yüzde 30 oranında indirmişti. Bu indirimin sadece Surface RT ile sınırlı kalacağı düşünülse de, yazılım devi Surface Pro’yı da bu indirime dahil etme kararı aldı. İndirimin 4-29 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacağı belirtilirken, Surface RT için uygulanan fiyat politikasının ve klavye kapak promosyonlarının başarısının ardından şirketin Surface Pro için böyle bir fırsat sunmaktan ötürü gururlu olduğunun altı çizildi.

Microsoft’un halihazırda Surface RT ve Surface Pro’nun yeni versiyonları üzerinde çalıştığı konuşuluyor. Yapılan testlerde Qualcomm Snapdragon 800 işlemcinin kullanıldığı öne sürülse de, şirketin yeni Surface Pro’da Intel’in Haswell işlemcisini kullanması bekleniyor. Microsoft’un yeni Surface modelleriyle birlikte, aralarında şarj özelliğine sahip klavye kapağın da bulunduğu, farklı renklerdeki yeni aksesuarları da satışa sunacağı söyleniyor.

İlgili >> Microsoft Surface, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER