Teknoloji

Microsoft Surface projesini sürdürecek, mevcut aksesuarlar yeni nesil ürünleri destekleyecek

microsoft-surface-pro-3-240614

Microsoft CEO’su Satya Nadella şirketin cihazlar ve servislere olan odağını başka alanlara kaydıracağını açıklamasının ardından birçok kişi yazılım üreticisinin Surface tabletler çıkarmaya devam edip etmeyeceği noktasında sorular sormaya başlamıştı. Nadella daha önce çalışanlara gönderdiği e-posta iletisinde Surface Pro 3’ten kısaca bahsederek bu tablet ailesine verdiği önemi işaret etmişti. Neyse ki, CEO’dan daha somut bir açıklama geldi. Şirketin Surface blogunda yayınlanan açıklamada Nadella, Microsoft’un devam eden Surface programına tam destek vermeye devam ettiğinin altını çizdi.

Nadella’nın mesajında iş yerlerine ayrı bir vurgu yapılması Microsoft’un uzun vadeli planlarının yorumlanmasına yol açacaktır. Şirket özellikle kurumların Surface ile ilgili planları sorgulamaya başladığını itiraf etti. Onları ikna etmek adına Surface Pro 3 için çıkarılmış Type Cover, güç adaptörü yerleştirme istasyonu gibi aksesuarların gelecek nesil Surface Pro serisini de destekleyeceğini kaydetti.

Bu durum Surface Pro 4’ün veya adı belirlenmemiş muhtemel cihazın Surface Pro 3 ile aynı boyutlara sahip olacağını gösteriyor. Tabii ki, Microsoft’un bu tableti daha da inceltmesi için bir engel bulunmuyor, yerleştirme istasyonuna yerleştirilecek ek aparat sayesinde uyum sağlanabilir. Ayrıca Surface Pro 3 sahipleri de Type Cover’ların ve güç adaptörlerinin yeni nesil ürünle birlikte dramatik şekilde değişmeyecek olmasından dolayı memnun olacaktır.

BMW, Coca Cola, Louis Vuitton gibi şirketler Surface Pro 3 kullanmaya başladı, ancak Microsoft’un “dizüstü bilgisayar katili” cihazının önünde henüz çok yol var. Microsoft Surface Pro 3’e teşvik etmek amacıyla Surface Pro 3, Type Cover ve yerleştirme istasyonundan oluşan paketi ABD’de 150 dolar daha ucuza satmaya başladı.

Surface Pro 3 yurt dışında giderek daha fazla ilgi görse de, bu tabletin Türkiye’de satışına dair herhangi bir gelişme bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER