Teknoloji

Microsoft Surface Pro’yu 9 Şubatta ABD ve Kanada’da piyasaya çıkarıyor, Surface RT Avrupa’da yayılmaya devam ediyor

Microsoft, Surface Pro için resmi piyasaya çıkış tarihini 9 Şubat olarak verdi. Yazılım devi böylelikle daha önce işaret ettiği ocak ayını pas geçmiş oldu, ancak neyse ki şubat ayının hemen başında tablet-dizüstü bilgisayar melezi cihaz ABD ve Kanada’da piyasaya çıkmış olacak. Microsoft’un Surface Pro’yu uluslararası pazara kademeli olarak getirecek olması dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıları üzecek gibi görünüyor. Şirket adına konuşan bir sözcü, Surface Pro’nun ilk olarak ABD ve Kanada’da piyasaya çıkacağını, bunu önümüzdeki haftalar ve aylarda diğer ülkelerin de izleyeceğini kaydetti.

surface-pro-230113

Microsoft’un yeni Surface tableti Windows 8’in tam sürümüyle çalışacak, yani Windows 8’in yeni tarzını yansıtan uygulamaların yanı sıra mevcut masaüstü yazılımlar da bu cihazda çalışacak. Görünüş açısından Surface RT tablete benzeyen cihazda 10.6 inç’lik ekran ve TouchCover veya TypeCover klavyelerle kullanılabilme imkanı bulunuyor. Kapasitif kalem desteği, Full HD ekran ve Intel Core i5 işlemciyse Surface Pro’yu geçtiğimiz ekim ayında yurt dışında piyasaya çıkan ve bizim de detaylı bir şekilde incelediğimiz Surface RT’den farklı kılıyor. 

Bu arada Microsoft önümüzdeki haftalarda Surface RT tableti 13 yeni Avrupa ülkesinde piyasaya sunuyor. Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Lüksemburg, Norveç ve Portekiz gibi ülkeler Surface RT ile buluşacak. Öte yandan Surface RT ve Pro ile kullanılabilecek yeni Touch Cover klavyeli kapaklar da 9 Şubat itibariyle çıkacak. Yeni Touch Cover kapakların arasında üzerinde Çin Yeni Yılını temsil eden motifleri taşıyan kırmızı renkli bir kapak yer alıyor. Ayrıca kafatası desenli mavi ve çiçek motiflerle bezeli pembe renkli kapak da çıkış yapacak olan kapaklar arasında yer alıyor. Her bir kapak yaklaşık 130 dolarlık fiyat etiketleriyle satılacak.

surface-touch-cover-230113

Bu arada Microsoft Wedge Touch Mouse farenin Surface’in tarzına uyum sağlayacak özel bir versiyonunu da çıkardı. Bluetooth bağlantısı üzerinden bilgisayarla iletişim kuran bu fare Surface ile rahat bir kullanım sunacak. Surface’in satıldığı mağazalarda bu fareyi de yaklaşık 70 dolarlık fiyat etiketiyle bulmak mümkün olacak.

microsoft-wedge-mouse-surface-230113

İlgili >> The Verge (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER