Teknoloji

Microsoft Surface Pro için yeni bir izleme dörtgeni üstünde çalışıyor

microsoft surface pro 6

İnternete sızan yeni bir patent dosyası, Microsoft’un Surface Pro serisinde kullanılması amacıyla yeni bir izleme dörtgeni üstünde çalıştığını gösteriyor. Bu izleme dörtgeninde çok sayıda dokunma algılama bölgesinin bulunacağı belirtiliyor. Görünen o ki; Microsoft, Surface Pro serisinde yeni bir dönem başlatmaya hazırlanıyor.

Patent için başvurunun 2018’in şubat ayında yapıldığı, onayın ise 15 Ağustos 2019 itibarıyla verildiği görülüyor. Kullanıcılara sadece fare imlecini hareket ettirme imkanı sağlayan basit çözümlerin ötesine geçmeyi istediğini belirten Microsoft, yeni yaklaşımının izleme dörtgeninin tam potansiyelini ortaya çıkaracağını savunuyor.

Patent dosyasına göre, yeni izleme dörtgeni farklı giriş bölgelerine ayrılabiliyor. Bu sayede izleme dörtgeninin hem tek bir giriş aracı gibi davranması hem de her bölgesinin farklı bir işlev için kullanılması mümkün hâle geliyor.

microsoft surface proÖrneğin; izleme dörtgeninin bir kısmını açma veya kıstırma gibi hareketler, diğer tarafını ise fare imlecini oynatmak için kullanmak mümkün oluyor. Böylelikle tüm görevleri tek seferde tamamlamanın önü açılıyor.

Microsoft Surface Pro daha işlevsel hâle gelebilir

Microsoft Surface Pro kullanıcılarının deneyimini geliştirebilecek bu teknolojiyi kullanmamayı da seçebilir. Ancak Microsoft’un bu yönde bir çalışmasının olmasının bile yerinde bir eylem olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER