Teknoloji

Microsoft Surface şefine göre Surface Pro 5 diye bir şey yok

microsoft panos panay

microsoft surfaceMicrosoft’un cihazlar şefi Panos Panay, şirketin henüz Surface Pro 5’i çıkarmaya hazır olmadığını açık şekilde belli etti. CNET’e bir röportaj veren Panay, Microsoft’un Surface Pro 5’i ancak yeni bir ürün yapmak için yeteri kadar anlamlı değişiklikleri gerçekleştirdiği takdirde hayata geçireceğini söyledi. Panay, anlamlı değişikliğin birçok insanın aradığı gibi bir donanım değişikliği anlamına gelmediğini söyledi. Kullanıcıların genellikle en son nesil işlemci ve benzeri gibi unsurları yeni üründe görmek istediklerini, ancak kendisinin kastettiğinin bu olmadığını vurguladı. Panay, ürün serisinde büyük bir değişiklik yaratacak, deneysel bir değişikliğin peşinde.

Panay, Pro 5 gibi bir ürünün plan dahilinde olmadığını söyledi. Bu da yakın zamanda Surface Pro 4’ün halefi olacak bir ürün görmeyeceğimiz anlamına geliyor. Son zamanlarda Surface Pro 5‘in çıkacağına dair haberler artmaya başlamış, hatta bu cihazın Kaby Lake işlemcinin dışında dramatik değişiklikler barındırmayacağı söylenmişti. Görünüşe göre, Microsoft Surface Pro 4’ü en yeni nesil Intel işlemcisiyle güncelleyecek ve bu isimle yeniden çıkaracak. Panay’ın açıklamaların tam da Microsoft’un bir başka donanım etkinliğinden önce gelmesi epey anlamlı görünüyor.

Microsoft 23 Mayısta Şangay’a gidecek, burada dünya “sırada neyin olduğunu” gösterecek. Panos Panay da bu etkinliğe katılacak ve burada yeni bir donanımın duyurulması bekleniyor. Microsoft genellikle büyük Surface ürün duyurularını New York şehrinde yapmayı planlıyor. Bu nedenle daha dar kapsamlı bir donanım yenilemesinin farklı bir zaman diliminde ve konumda yapılması mantıksız görünmüyor. Bu arada Panos Panay’ın Şangay etkinliğinin duyurusunu paylaştığı tweette #surface konu etiketini kullanması, bu ay sonuna doğru yeni bir Surface cihazını göreceğimiz anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER