Manşetler

Microsoft Surface Pro 2 Intel Haswell işlemcisiyle PC seviyesinde performans sunuyor

Microsoft 10.6 inç’lik yeni amiral gemisi Windows tableti Surface Pro 2’yi tanıttı. Yenilenmiş cihazın dış görünümünde çok az değişiklik göze çarpıyor, buna karşılık Microsoft cihazının epey değiştiğinin altını çiziyor.

microsoft-surface-pro-2-230913

Redmond şirketinin Surface’den sorumlu yöneticisi Panos Panay, ürünün performansını yüzde 20 oranında artırdıklarını, daha önce zaten hızlı olan ürünü ışık hızına çıkardıklarını kaydetti. Panay tabletin şu anda dizüstü bilgisayarların yüzde 95’inden daha hızlı olduğunu ve grafik performansının da yüzde 50 oranında artırıldığını vurguladı. Güncellenmiş tablette Haswell işlemci bulunuyor. Ayrıca Panay tabletin pil ömrünün de yüzde 75 oranında artırıldığını sözlerine ekledi.

Surface Pro 2 orjinal tablette karşılaşılan en büyük problemlerden birini de çözmeyi amaçlıyor. Dahili ayak tabletin dizüstünde kullanılmasını kolaylaştırılmıyordu. Yeni tablette yer alan ayağa ise ikinci bir pozisyon daha eklendi, böylelike tableti mevcut 22 derecelik açının yanı sıra 55 derecelik açıyla da kullanmak mümkün hâle geldi. Daha fazla eğimle birlikte tableti dizüstü bilgisayar gibi kullanmak da daha rahat olacaktır. Ayrıca Surface Pro 2 orijinal modele göre daha sessiz ve serin şekilde çalışıyor.

Microsoft’un Intel Haswell işlemcili yeni tabletiyle birlikte PC’den beklenen güç tablet formunda sunulmuş olacak. Surface Pro 2 Windows 8.1 yüklü olarak gelecek. Tablet 22 Ekim tarihinde, Windows 8.1 yayınlandıktan dört gün sonra piyasada olacak. Surface Pro 2’nin ABD fiyatı 899 dolardan başlayacak ve 1799 dolara kadar çıkacak. 4 GB RAM barındıran versiyon 64 GB veya 128 GB’lık depolama seçenekleriyle sunulacak. Öte yandan 256 GB veya 512 GB kapasiteli versiyonlar da 8 GB RAM içerecek.

Surface Pro 2 satın alanlara çeşitli Microsoft servislerine de erişim imkanı sunulacak. Örneğin kullanıcılara Skype ile bir yıl boyunca sabit hatları ücretsiz arama imkanı sunulacak, buna ek olarak Skype’ın sunduğu Wi-Fi erişim noktalarını sınırsız kullanım hakkı tanınacak. Ayrıca iki yıl boyunca 200 GB kapasiteli SkyDrive alanı da kullanıma açılacak.

İlgili >> Microsoft (PRNewsWire)

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER