Teknoloji

Microsoft’tan beklenen yenilik: Surface Pro 10 ve Laptop 6 yakında

microsoft copilot ai

Microsoft, bu ayın sonlarında Surface ailesinin yeni üyeleri Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6’yı tanıtmaya hazırlanıyor. Şirketin planlarına aşina kaynaklar, bu yeni donanımların, iş dünyası ve ticari müşterilere yönelik olacağını ve 21 Mart’ta bir etkinlikle tanıtılacağını ifade ediyor.

Surface Pro 10 ve Laptop 6: İş dünyasına yenilikler sunulacak

Bu etkinlik, Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6’nın ticari modellerine yönelik küçük özellik güncellemelerine odaklanacak, ancak tüketici modelleri için bu ilkbaharda daha geniş çaplı bir tasarım yenilenmesi planlanıyor. Ticari kullanım odaklı Surface Pro 10 modeli, en yeni Intel çipleri ile donatılmış bir yandan tanıdık tasarım çizgilerini korurken, tüketicilere yönelik Surface Pro 10 için OLED ekran kullanımına geçileceği belirtiliyor.

Windows Central tarafından ilk olarak detaylandırılan OLED ekranlı Surface Pro 10 modelinin, bu ay içerisinde tanıtılması bekleniyor ancak 21 Mart’taki etkinlikte bu cihazın tanıtılmayacağı söyleniyor. Etkinlik, var olan Surface modellerinin ticari sürümlerine yönelik küçük güncellemeler üzerine yoğunlaşacak.

Bireysel tüketicilere sunulacak Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 modelleri, her iki cihazın tasarımını güncelleyebilmek için Microsoft’a olanak tanıyan Arm işlemci seçenekleri ile birlikte gelecek. Özellikle Surface Laptop 6, inceltilmiş ekran çerçeveleri, yuvarlatılmış köşeler, haptik dokunmatik yüzey ve iki USB-C ile bir USB-A portu gibi daha belirgin tasarım güncellemeleri alacak.

OLED ekranlı Surface Pro 10 modelinin, yeni ultra geniş açılı ön kamera, dahili NFC okuyucu ve HDR içeriği destekleyen anti-yansıtıcı bir OLED ekran içermesi bekleniyor. Intel varyantları Nisan ayında, Arm varyantları ise Haziran ayında piyasaya sürülecek.

Hem ticari hem de bireysel tüketici sürümleri, Windows için daha geniş bir AI çabasının parçası olan Microsoft’un en son Copilot tuşu özelliğine sahip olacak. Microsoft, bu yıl Windows 11 güncellemesinde sunulacak AI destekli özelliklerle ilgili büyük planlarını henüz açıklamadı, ancak şirketin yaklaşan Build geliştirici konferansında bu konuda bilgi vermesi bekleniyor.

Windows 11’deki Copilot deneyimini iyileştirmeye yönelik çalışmaların yanı sıra, Microsoft’un yeni bir AI Explorer deneyimi üzerinde de çalıştığı bildiriliyor. “Gelişmiş Copilot” olarak tanımlanan bu özellik, kullanıcının PC’sinde yapılan her şeyi kataloglayarak, zaman çizelgesinde veya doğal dil kullanarak aramalar yapabilme imkanı sunacak. Bu, daha önce Windows 10’da denenmiş ancak bu sefer AI destekli olarak ve herhangi bir uygulamada çalışacak şekilde yeniden tasarlanmış bir özellik.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER