Teknoloji

Microsoft, Surface serisine yapay zekâ özellikleri eklemeye hazırlanıyor

microsoft surface

Microsoft’un donanım portföyü, yapay zeka (AI) odaklı yeni nesil özelliklerle genişlemeye hazırlanıyor. Windows Central tarafından yayınlanan bir habere göre, Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6, bir sonraki nesil nöral işlem birimi (NPU) ile donatılacak. Bu yükseltmeler, kullanıcılara Intel ve ARM tabanlı modellerde sunulacak olan gelişmiş yetenekler sunacak.

Şirketin ARM tabanlı cihazları, Windows Central’ın haberine göre Qualcomm’un yeni Snapdragon X yongaları ile güçlendirilecek. ‘CADMUS’ kod adlı bu bilgisayarların, Microsoft’un Windows’un gelecekteki bir sürümüne paketlemeyi planladığı AI özelliklerini çalıştırmak üzere tasarlandığı bildiriliyor. Ayrıca bu cihazlar, Apple’ın silikon çözümleriyle karşılaştırılabilir performans, pil ömrü ve güvenlik geliştirmelerine sahip olacak.

Intel versiyonlarında ise, söz konusu cihazların, şirketin son 14. nesil çiplerine sahip olması bekleniyor.

Microsoft Surface’te AI dönemi

Yeni Surface Pro 10’un, Microsoft Surface Laptop Studio serisini andıran yuvarlatılmış köşelere, ayrıca Windows Copilot’ı açan bir düğmeye sahip yeni bir Type Cover’ı destekleyeceği ifade ediliyor. Surface Laptop 6’nın daha küçük modeli için ise 13.8 inçlik ekran (Surface Laptop 5’te 13.5 inç ekran vardı) ile biraz daha büyük bir ekrana sahip olacağı, 15 inçlik modelin ise aynı boyutta kalacağı bildiriliyor. Surface Pro 10 gibi, cihazın yuvarlatılmış bir ekranı ve daha ince çerçeveleri olması öngörülüyor. Windows Central, cihazın ayrıca USB-C için iki port, USB-A için bir port ve Surface Connect şarjı için bir port dahil olmak üzere birçok yeni porta sahip olabileceğini belirtiyor. Cihazın, aynı zamanda, haptik bir dokunmatik yüzeye ve Windows Copilot’a adanmış özel bir klavye düğmesine sahip olması da söylentiler arasında.

Microsoft’un Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6’yı gelecek yıl piyasaya sürmesi bekleniyor. Ancak Windows Central’ın haberine göre, 2025 yılında Surface Pro tasarımında daha büyük bir değişiklik ve yenilenmiş bir Surface Laptop Studio mümkün olabilir, ayrıca daha parlak bir ekran, HDR desteği ve anti-parlama kaplaması, ayrıca 2160 x 1440 veya 2880 x 1920 çözünürlük seçenekleri sunabilecek.

Microsoft’un en yeni yüzey cihazları, teknoloji dünyasındaki konumunu nasıl etkileyecek ve kullanıcı deneyimini nasıl ele alacak? Tüm bunlar ve dahası, Surface serisindeki bu heyecan verici gelişmeler piyasaya sürüldüğünde gözler önüne serilecek.

Video: Huawei MateBook 14s 2023 İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER