Teknoloji

Microsoft Surface ekibinin patenti konsept tasarıma dönüştürüldü

microsoft surfaceMicrosoft’un Courier konseptine benzeyen, katlanabilir bir cihaz üzerinde çalıştığı bir süredir konuşuluyor. Şirketin kısa süre önce yaptığı bir patent başvurusu da bu dedikoduların iyiden iyiye artmasına neden olmuştu. Microsoft Surface ekibinin patent başvurusunda yer alan çizimler, tasarımcı David Breyer tarafından üç boyutlu konsept tasarımlara dönüştürüldü.

Breyer’in hazırladığı konsept çalışma, Microsoft’un aklından geçenlerin daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Şirketin patent dosyasındaki cihazda menteşeler arasındaki boşluğu kapatabilen, kapsayıcı bir ekran bulunuyor. Konsept görsellerle cihazın “çadır modu” ile kullanımındaki görünümü hakkında da fikir edinmek mümkün oluyor.

Microsoft’un cihazı, düz biçimde katlanabilen iki ayrı bölümden oluşuyor gibi görünüyor. Daha önceki dedikodulara göre, şirket bu cihazı bir tür “notepad” hâline getirmek için bir kalemden de yararlanmayı planlıyor. Breyer’in konsepti Sony Vaio P, Nokia Communicator ve Nintendo 3DS’in modern bir karışımı gibi görünüyor.

Microsoft Surface Mini’yi tanıtmaktan son anda vazgeçmişti

Söz konusu konsept görsellerin Microsoft’un patent dosyasındaki çizimler doğrultusunda hazırlandığını ve şirketin böyle bir ürünü asla piyasaya sürmemesinin de ihtimal dahilinde olduğunu belirtmek gerekiyor. Microsoft Surface Mini olarak anılan bir tableti piyasaya sürmekten tanıtımına kısa bir süre kalmışken vazgeçmişti. Ancak şirketin Surface Studio adını taşıyan cihazında daha önce yaptığı patent başvurularına bağlı kaldığını da unutmamakta fayda var. Süreç nasıl sonuçlanacak bilinmese de, Surface Phone gerçek bir telefona dönüştüğü takdirde Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın dediği gibi “farklı bir cihaz” olacak.

İLGİLİ HABERLER