Teknoloji

Microsoft Surface monitör bilgisayar ekim ayının sonunda tanıtılabilir

microsoft surface monitor bilgisayarMicrosoft’un Surface serisine monitör bilgisayar eklemek için çeşitli testler yürüttüğüne dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Son dedikodular, şirketin önümüzdeki ayın sonunda gerçekleştireceği donanım etkinliğinde en az bir monitör bilgisayar modelini tanıtacağı yönünde. ZDNet’in haberine göre, Microsoft Surface monitör bilgisayar şirket içinde “Cardinal” kod adıyla anılıyor. Şirkete yakın kaynaklar da bilgisayarın ekim ayının sonunda düzenlenecek etkinlikte tanıtılacağını doğruluyor.

Daha önce gündeme gelen haberlerde Microsoft’un Surface markalı üç monitör bilgisayar üzerinde çalıştığı belirtilmişti. Şirketin 21, 24 ve 27 inç ekranlı modelleri test ettiği söylense de, tanıtılacak Cardinal’in ekran boyutunun ne olacağı konusunda şu an için somut bir bilgi bulunmuyor.

Microsoft, geçtiğimiz temmuz ayında 2016 sona ermeden Surface markalı bir cihazı piyasaya süreceğinin işaretini vermişti. Şirket, önümüzdeki yıl içinse üç yeni Surface cihazı çıkarmayı planlıyor.

Microsoft Surface monitör bilgisayar ile yeni Surface Book da duyurulabilir

Microsoft’un ekim ayında gerçekleştireceği etkinlikte Surface monitör bilgisayarın yanı sıra Surface Pro 4 ve Surface Book’un yenilenmiş versiyonlarını da duyurabileceği konuşuluyor. Ancak Intel’in Kaby Lake işlemcileriyle yenilenen cihazlar için de 2017’nin beklenmesi ihtimaller arasında yer alıyor.

Yazılım devi, önümüzdeki yıl Windows 10 için iki büyük güncelleme yayınlamayı planlıyor. Bu güncellemelerden ilkinin yılın başlarında yeni ürünlerle birlikte gelmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER