Teknoloji

Microsoft Surface Mini tabletin bir zamanlar var olduğunu doğruladı

microsoft-surface-logo-271015

Microsoft yöneticisi Panos Panay birçok üründen dolayı büyük heyecan ve mutluluk duyuyor, ancak Panay’ın bu duygularını pas geçen bir cihazın olduğu doğrulandı, o cihaz da Surface Mini tabletti.

Wired’a bir röportaj veren şirketin cihazlardan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı, 7 inç tabletin tanıtılmayan bir versiyonunu yatağının başında sürekli tuttuğunu, böylelikle ilham geldiği anda not veya taslak niteliğinde e-posta iletilerini hızlı şekilde alabildiğini kaydetti.

Panay yaklaşık iki yıl önce gündemde olan ve daha sonra revize edilerek bugünkü Surface Book dizüstü bilgisayara dönüşen bu gün yüzü görmeyen cihazı Moleskine deftere benzetti. Panay’ın Surface Mini’yi anlatırken geçmiş zamanı kullanması yöneticinin Surface Mini’yi artık kullanmadığını ve bu ürünün gelecekte çıkışının da planlanmadığını akıllara getiriyor.

Microsoft böyle bir cihazın varlığını hiçbir zaman doğrulamadı. Ancak CEO Satya Nadella ve eski Nokia CEO’su Stephen Elop’un normalde Mayıs 2014’te Surface Pro 3 ile çıkması planlanan cihazı son anda iptal ettikleri yazılmıştı.

Surface Mini uzun zamandır Microsoft ile anılan bir ürün olmuştu. Bir zamanlar bunun Xbox markalı bir oyun tableti olacağı söylenmişti. Daha sonra Surface Pro 3’ün kullanım kılavuzu sızmış, burada Mini’nin adı da çevresel cihazlar arasında görülmüştü. Ayrıca Microsoft geçen yılın finans raporunda Surface birimi içinde yeni bir tasarımı daha piyasaya sürmemeye karar verdiğini duyurmuştu. Panay’ın açıklamalarıyla Surface Mini’nin bir zamanlar var olduğunu ilk kez birinci sayılacak bir elden duymuş oluyoruz.

İLGİLİ HABERLER