Teknoloji

Microsoft: Mac yerine Surface kullanmaya başlayanların sayısı artıyor

microsoft surfaceMicrosoft Surface için hazırladığı son reklamlarla Mac kullanıcılarını kendisine çekmeyi amaçlamıştı. Şirketten yapılan açıklamalara göre, bu plan başarılı biçimde işliyor. Yazılım devi, geride kalan ayın bireysel müşterilere yönelik Surface satışlarında en başarılı dönem olduğunu açıkladı. Bu tablonun oluşmasında Surface Pro 4 için sunulan Black Friday fırsatlarının da etkili olduğu belirtildi. Microsoft, kesin satış rakamlarını açıklamadı. Ancak Mac’ten Surface’e geçiş yapanların sayısının her zamankinden fazla olduğu belirtildi.

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, yeni MacBook Pro’dan pek hazzetmeyen kullanıcı grubu da tercihini Surface’ten yana kullandı. Şirket, MacBook modelleri için sunduğu takas programlarının da büyük ilgi gördüğüne dikkat çekti. Microsoft, takas programının da bugüne kadarkiler içinde en iyisi olduğunu vurguladı.

Yeni Microsoft Surface Book daha fazla ülkede satılacak

Surface satışlarına dair bazı bilgiler paylaşan Microsoft, yeni Surface Book’un satıldığı ülkelerin sayısını da artırıyor. Avustralya ve Yeni Zelanda’da satışa sunulan yeni Surface Book, önümüzdeki çeyreğin başlarından itibaren Avusturya, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, İsviçre ve Birleşik Krallık’ta satışa sunulacak.

Microsoft’un ekim ayının sonunda düzenlediği etkinliğin en beğenilen ürünlerinden birisi de Surface Studio olmuştu. Şirket, Surface Studios’un satış performansı konusunda da sessizliğini koruyor. Monitör bilgisayarın ABD dışında ne zaman satışa sunulacağı konusunda da henüz bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER