Teknoloji

Mac’ten Surface’e geçişi kolaylaştıran yardımcı yazılım

microsoft surface

microsoft surfaceMicrosoft Mac kullanıcılarının Surface cihazlarına geçişini kolaylaştıracak yeni bir yazılım çıkardı. “Mac to Surface Assistant” adını taşıyan bu yeni yazılım, adından da anlaşılacağı üzere Mac kullanıcılarının Surface bilgisayarlara geçişlerine yardımcı oluyor.

Yazılım kullanıcılara dokümanlarını, fotoğraflarını ve medya dosyalarını bir zip dosyası hâline getirmeleri ve daha sonra bunu başka bir cihaza aktarmaları noktasında yardımcı oluyor. Şirket bunun resmi duyurusunu gerçekleştirmedi, ancak bu dikkate değer gelişme Microsoft’u yakından takip edenlerin ve Windows sitelerinin gözünden tabii ki kaçmadı.

Aslında bu tür bir araca fazla gerek yok. Günümüzde bulut depolama servisleri epey yaygınlaştı ve kullanıcılar içeriklerini Google Drive, iCloud, OneDrive veya Dropbox gibi servisler aracılığıyla rahatlıkla taşıyabiliyorlar. Ancak bilgi ve tecrübe düzeyi başlangıç veya başlangıç ve orta arası düzeyde olanlar için bu tarz yazılımlar yardımcı olacaktır.

İlginçtir ki, haberi yayına hazırladığımız sırada bu indirme bağlantısını kontrol ettiğimizde sayfa hata verdi. Belki anlık bir teknik problem olabilir. Her ne kadar bu araç Mac’ten Surface’e geçenleri düşünerek hazırlanmış olsa da, herhangi bir Windows PC’ye geçiş yapanlar da bu araçtan yararlanabilir diye düşünüyoruz.

İLGİLİ HABERLER